2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felújítják a Wekerlei Tipegők Bölcsődét

Főoldal>Közérdekű>Felújítják a Wekerlei Tipegők Bölcsődét
 
Írta: Szerk.
2018. március 26. 13:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a már meglehetősen rossz állapotban lévő wekerlei bölcsőde felújítása. A kispesti Fidesz-KDNP frakció szeretné, ha a baloldali vezetésű önkormányzat által felvett 1 milliárd forint hitelt a nevelési intézmények felújítására költenék, ezért Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatcsomagot nyújtott át Gajda Péter polgármesternek a legsürgetőbb fejlesztésekről. Kezdeményezték azt is, hogy az önkormányzat az idei költségvetésben adjon 1-1 millió forint plusz forrást az intézményeknek, ám ezt a baloldal leszavazta.

Évek óta küzd a Fidesz-KDNP frakció az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék felújításáért. Lobbijuknak köszönhetően, míg korábban csak 100 milliót, tavaly már jóval többet, 580 millió forintot, idén pedig 407 millió forintot költ az önkormányzat nevelési intézmények felújítására. Így újulhat meg idén egyebek mellett a Wekerlei Tipegők, és hamarosan a Gyöngyszem Bölcsőde is.

 

Tekintse meg galériánkat!

 

Botrányos fotók

Korábban lapunk is beszámoltarról, hogy egy-egy bölcsődében, óvodában nem működik megfelelően a világítás, hiányos a mellékhelyiség és a karbantartási munkálatok is elmaradnak. A legemlékezetesebb talán az a bölcsőde, amelyben nem volt wc deszka a picik illemhelyein. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok (Fidesz-KDNP) az intézmények bejárása után Gajda Péternek beadott javaslatcsomagjában bemutatta: nem egy helyen siralmas állapotban vannak az intézmények. A képviselő a felmerülő és sokasodó problémák megoldására állította össze a fent említett javaslatcsomagot, és kérte a város vezetését, hogy a fennálló hiányosságokat vagy épp szükséges felújításokatmihamarabb kezdjék meg. Egyben kérte a baloldali városvezetést, hogy az újabb egy milliárd forintos hitelt teljes egészében a bölcsődék és az óvodák rendbetételére fordítsák. A fotókkal ellátott javaslatcsomagot IDE kattintva megtekinthetik.

 

Megkezdődött végre a munka

A Wekerlei Tipegők Bölcsőde az egyik olyan intézmény, amelyre nagyon ráfért már a felújítás - a még eredeti közműhálózat, a vizes blokkokra éppúgy, akárcsak a sokszor használt mosókonyhára is, mert sajnos folyamatos a dugulás az épületben. Ha beköszönt a jóidő, az évek óta ígért udvari árnyékolókra is szükség lesz, nemcsak a napsütés, de az eső végett is, hogy fedett helyen, de jó levegőn pihenhessenek, játszanak a picik. A konyhát és a vizesblokkot is meg kell újítani, az ÁNTSZ rendre kifogást emel az állapotuk miatt.A tervek szerint hat hétig lesz zárva a Wekerlei Tipegők Bölcsőde, amely 35 családot érint. A munkálatok idejére 26 gyereket az Eszterlánc és 9 gyereket a Bokréta bölcsőde fogad be, akik saját kisgyermeknevelőjükkel, dajkájukkal együtt tölthetik a napokat a másik intézményben.

A felújítás során a nagy vizesblokk és főzőkonyha teljes gépészeti, elektromos és építészeti korszerűsítését végzik el, amelynek költsége nettó 11 millió 600 ezer forint. Míg a gépészeti felújításban a víznyomó- és a szennyvízvezetékek, valamint a vizes berendezések (WC, mosdó, zuhanyzó, fürdetőkád) és az ezekhez tartozó szerelvények cseréjét végzik el, az elektromos felújítás során megújul a világítás, az építészeti korszerűsítés gyanánt pedig közel 51 négyzetméternyi padlóburkolatot és 105 négyzetméternyi csempeburkolatotis lecserélnek. Mintegy 130 négyzetméteren festenek, és kicserélik a régi öntöttvas radiátorokat is.

 

Játékokra nem, kommunikációra igen

Dódity Gabriella lapunknak úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy végre az előző évekhez képest jelentősen több forrás jut az óvodákra és bölcsődékre. Azt azonban nagyon sajnálja, hogy azt a kezdeményezésüket, amely szerint valamennyi óvoda és bölcsőde kapjon 1-1 millió forintot dologi kiadásra játékok vásárlására, leszavazták Gajdáék. Mint mondta, a legtöbb intézményben nem, vagy csak nagyon kevés jut játékokra, azok zömére a szülők dobják össze a pénzt, vagy az intézményeket támogató alapítványok veszik meg azokat. Különösen sajnálja mindezt annak fényében, hogy kiderült: forrás lenne, hiszen ahogy Gajda Péter kifejtette a testületi ülésen, a kampányidőszakra való tekintettel a kommunikációs költség további emelkedése várható.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.