2020. július 05., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Figyeljünk egymásra a kánikulában

Főoldal>Közérdekű>Figyeljünk egymásra a kánikulában
 
Írta: Szerk.
2017. augusztus 02. 12:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Trópusi meleg tört be az országba, ez a hét lesz az idei nyár legforróbb hete, csütörtöktől árnyékban negyven fok is lehet. Ezért fokozottabban figyeljünk egymásra: gyerekekre, idősekre és háziállatokra egyaránt. Napközben húzódjunk a hűvösre, még a vízparton lévők is keressék az árnyékosabb helyeket.

Tovább fokozódik a kánikula, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat. A neten felbukkant egy hír, miszerint péntekre hivatalos szabadnapot rendeltek el a forróság kapcsán, ez az azonban álhír.  Ugyanakkor több munkáltató erre a hétre szabadságot rendelt el, vagy csökkentett munkaidőben dolgoztatja az alkalmazottait, ugyanis minden munkáltató maga rendelkezhet a szabadnap kiadásáról. Ez pedig a héten éppen aktuális, hiszen az extrém hőségben egyszerűen lehetetlen ugyanannyit dolgozni, mint normális környezeti viszonyok között.

 

A szerencsésebbek erre a hétre vették ki szabadságukat, sokan vízparton töltik a forró napokat. A Fürdőszövetség közleményéből kiderült, hogy magas vendégszámmal üzemel az összes fürdő Magyarországon. Korábbi cikkünkben olvashatnak arról, hogy mire kell vigyázni a hőségben. Akik vízparton tartózkodnak, figyeljenek, hogy a melegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, és időként hűtsék le magukat a vízben, de felhevült testtel sose ugorjak bele azonnal a vízbe!

 

Ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről sem, és figyelmeztessük rá a környezetünket is. Kerüljük az alkoholos és koffeintartalmú italokat, a legjobb választás a szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz. Válasszuk a könnyen emészthető ételeket, sok zöldséget és gyümölcsöt vegyünk magunkhoz, a görögdinnye kiváló ilyenkor, hiszen magas a víztartalma. Ha az utcán rosszullétet tapasztalunk, azonnal siessünk segítségét nyújtani, de ne feledkezzünk meg idősebb rokonainkról és ismerőseinkről sem. Ne engedjük őket az utcára, segítsünk a bevásárlásban, vagy halaszthatatlan ügyeik elintézésre kísérjük el őket. A kisgyerekeket védjük sapkával, és ne hagyjuk őket a forró napon vagy bezárt autóban. A háziállatokat engedjük be a házba vagy hűvös helyre, mindig legyen előttük friss víz, és ahogy a gyermekeknél tanácsoltuk, ne hagyjuk bezárt autóban, akár negyed óra alatt megfulladhatnak.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.