2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról

Főoldal>Közérdekű>Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 13. 13:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A cél, hogy a kormány továbbra is fenntartsa a védőhálót a rászorulók számára. A hitelmoratórium nagy segítséget nyújtott a válság alatt a munkahelyek és a családok életszínvonalának megvédésében is.

Varga Mihály pénzügyminiszer közösségi oldalán, egy videoüzenetben beszélt arról, hogy idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot. A lehetőséggel élhetnek a nyugdíjasok, a gyermeket várók és nevelők, a közfoglalkoztatottak, valamint azok a magánszemélyek, akiknek jövedelmük csökkent a tavalyi évhez viszonyítva.

 

„A vállalkozások esetében azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele legalább 25 százalékkal esett az előző évhez képest. Fontos, hogy azok, akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot június végéig, erről a jogosultsági feltételek fennállása esetén nyilatkozniuk kell majd a bankjuknál” – magyarázta a tárcavezető. Annak érdekében, hogy az érintetteknek legyen kellő idejük nyilatkozni, a hitelmoratórium október 31-ig változatlan formában meghosszabbodik mindenki számára.

 

Varga Mihály hangsúlyozta, a Nemzeti Konzultációban a válaszadók 91 százaléka támogatta a hitelmoratórium meghosszabbítását a rászorulók részére. A hitelmoratórium nagy segítséget nyújtott a válság alatt a munkahelyek és a családok életszínvonalának megvédésében. Szavai szerint a kormány mostani döntésének célja, hogy a gazdaság újraindításakor továbbra is megőrizzék ezt a védőhálót a rászorulók számára. A pénzügyminiszter hozzátette: aki viszont már képes és van lehetősége a törlesztőrészletek fizetésének folytatására, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is.

 

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.