2018. április 21., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda beengedné a migránsokat?

Főoldal>Közélet>Gajda beengedné a migránsokat?
 
Írta: Szerk.
2016. március 29. 15:22
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hazánkban is megfordult migráns is részt vett a brüsszeli robbantásokban, amelyek 34 ember életét követelték. Gajda Péter polgármester és koalíciója, mintha nem érezné a veszély súlyát, szavazni sem volt hajlandó az illegális migránsokat beengedő kötelező betelepítési kvóta ellen. Pedig az EU-török megállapodás elvágta a bevándorlók balkáni útvonalát, a veszély ezzel nem múlt el.

Metróban és reptéren robbantottak terroristák Brüsszelben a közelmúltban, az egyik merénylő korábban Magyarországon keresztül, az illegális migránsok áradatával érkezett Európába, talán kerületünket is érintette. A tragikus események rávilágítottak, Magyarországnak továbbra is érdeke a határok védelme, illetve a Brüsszel által diktált kötelező betelepítési kvóta elutasítása.

A magyar kormány szerint a szörnyű brüsszeli robbantások is igazolják, a bevándorlással jelentősen nőtt a terrorfenyegetettség. Ezt az önkormányzatok is felismerték, 900 hazai település határozatban utasította el a bevándorlók kötelező betelepítését. Kispest azonban ezt nem tette meg! Gajda Péter (MSZP) polgármester ugyanis lesöpörte a Fidesz-KDNP frakció erről szóló előterjesztést, és helyette egy olyan javaslatot fogadtatott el, ami teljesen semmitmondó, és amit a kormány egyébként is régóta tesz – megvédi a magyar embereket saját hazájukban. Míg a Fidesz-KDNP eredeti javaslat a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szólt, addig az MSZP-s arról, hogy a kormány tegyen meg mindent a magyar állampolgárok biztonságáért. Bár ezzel az általános javaslattal a valamennyi képviselő egyetértett, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy a kormány jelenleg is mindent megtesz a magyarok biztonságáért, azonban az előterjesztésünk nem erről szól. Időközben a brüsszeli történések is rávilágítottak, a két javaslat között valójában milyen óriási különbség is van: belegondolni is szörnyű, mi lenne akkor, ha az EU által hazánkba telepíteni kívánt bevándorlók között akár csak egy olyan terrorista is meghúzza magát, akiknek – brüsszeli társaihoz hasonlóan – sikerült kijátszania az európai titkosszolgálatokat.

Baloldali városokba küldené a migránsokat Brüsszel?

Bár márciusban az Európai Unió és Törökország között egyezség született, amelynek eredményeképp úgy tűnik, egyelőre sikerült megállítani a kis-ázsiai ország felől Görögországon és a Balkánon át Nyugat-Európába tartó illegális migránsáradatot, mégis minden jel arra utal, hogy Brüsszel nem tett le a már Európába érkezett milliónyi bevándorló szétosztásáról. Erre utal az Európai Parlament elnökének, a baloldali Martin Schultznak az a nyilatkozata, amely szerint például Szeged „egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Szegedet – Kispesthez hasonlóan – MSZP-s polgármester vezeti, és Szeged önkormányzata Kispesthez hasonlóan szintén nem utasította el az EU-s kötelező betelepítési kvótát. Ez vajon azt jelenti, hogy az EU a baloldali vezetésű városokba küldené a bevándorlókat? Vajon Gajda Péterék jól döntöttek, amikor nem engedték, hogy a kvóták elutasításáról szóló javaslatról szavazzanak a kispesti képviselők?

Gajda Péter és a városvezetés nem utasították el a betelepítési kvótát, szavazni sem voltak hajlandóak erről, pedig a bevándorlók érkezése jelentősen növeli a terrorveszélyt.

A Fidesz-KNDP javaslata, amit lesöpört Gajda Péter:

Budapest XIX. kerület Kispest Önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket!

Az MSZP javaslata:

Budapest XIX. Kerület Kispest Önkormányzata felkéri Magyarország kormányát, hogy a migrációs válság által előidézett krízishelyzetben az Európai Unióval és a szomszédos országokkal szoros együttműködésben tegyen meg mindent a magyar állampolgárok alaptörvényben garantált biztonságáért.

1 Hozzászólás
1.Töhötöm2016. április 10., vasárnap 00:20:06
110 emberről lenne szó. Jelenleg is ennél sokkal több hasonszőrű bevándorlóról beszélhetünk akik már régóta köztünk vannak. És ki engedte be őket az országba? ki nem tett ellenük? Ki volt aki csak plakát háborúba kezdett értelmetlenül mert szerencsétlenek magyarul sem tudnak? És mivel védték meg őket? 5x en túlárazott kerítéssel? Ahelyett hogy valós megoldáson törték volna a fejüket csak népszavaztunk, meg hergelődtünk. Persze az EU pénz azért jól jött... a nagy migránsáradat idején meg gyorsan keresztül verték a földtörvényt és földönfutóvá tettek gazdákat, és állatok százaitól fosztottak meg legelőket. Ez a fajta védelem nekem nem kell.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.