2020. július 08., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda kezében a teljes önkormányzati sajtó

Főoldal>Közélet>Gajda kezében a teljes önkormányzati sajtó
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 12:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Leszavazta a baloldali többség az arányos tájékoztatásról szóló javaslatot, szerintük nem szükséges, hogy a közpénzből finanszírozott sajtóorgánumokban a választási eredmények arányában szólalhassanak meg az egyes pártok képviselői.

Önálló képviselői indítványában javasolta a Fidesz-KDNP-s Szathury Kolos, hogy a tavalyi választási eredmények arányában biztosítsanak megszólalási lehetőséget a pártok képviselőinek az önkormányzat által finanszírozott kerületi médiafelületeken. Ezt a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik képviselői, sőt, kiszavazva a frakciójából a PM-es Varga Attila is egyaránt támogatták, az MSZP-DK-Együtt képviselők szerint azonban a kispestiek tájékoztatása jó kezekben van az általuk függetlennek tartott, Gajda Péter vezetette Polgármesteri Hivatal most létrehozott sajtóirodájánál, és ott szakmai alapon fogják hozni a döntéseket.

A testületi ülésen Gajda Péter a fideszes javaslaton élcelődött, és Ferenczi István LMP-s képviselőnek, utalva a kevés szavazatra, amit kapott, jelezte, két másodpercben kaphatna szót

 

A „független” önkormányzati sajtóiroda pár nappal a döntés után ezután „szakmai alapon” csak a baloldali képviselőket értesítette a hamarosan elkészülő Arany óvoda bejárásáról. Az uszoda fejlesztési bejárásánál pedig az MSZP-s és a DK-s alpolgármestert meginterjúvolták, ám a Fidesz-KDNP fejlesztéspolitikai tanácsnokának álláspontjára nem volt kíváncsi a közpénzből működtetett helyi tévé.

Megkérdőjelezhető az önkormányzati sajtóiroda függetlensége

 

Év végén lejárt a Kispest TV műsorát eddig készítő cég szerződése, egyes szolgáltatóknál pedig megjelent egy új Kispest TV. A Fidesz-KNDP képviselői – mivel hivatalos tájékoztatás nem kapott erről a képviselő-testület –, választ várnak, hogy milyen cég, kinek a megbízásából és mennyiért szolgáltat műsort, amit Gajda Péter kísérleti adásnak nevezett, és úgy fogalmazott, „ha jól emlékszik, talán a Dominó Kft. működteti a tévét”.

 

Véleményünk szerint ennél tisztábban kellene emlékeznie a polgármesternek arra, kivel kötött a tévéműködtetésre szerződést. Annál is inkább, mert információink szerint az új Kispest TV-t működtető cégnél dolgozik az önkormányzat újonnan létrehozott, szakmai alapon működő, független Sajtókommunikációs Iroda vezetőjének, Gajda kommunikációs főnökének felesége, illetve annak barátnője is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.