2018. április 26., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyorsuló egészségügyi ellátás és fővárosi kórházfejlesztések

Főoldal>Közélet>Gyorsuló egészségügyi ellátás és fővárosi kórházfejlesztések
 
Írta: Szerk.
2017. június 16. 16:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarabb kezdődhetnek és fejeződhetnek be a budapesti kórházak rekonstrukciós munkálatai, miután kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a fővárosi egészségügyi ellátórendszer megújítását célzó Egészséges Budapest Programot, amelynek hatására jelentősen felgyorsulhatnak a fejlesztésekhez kapcsolódó hatósági eljárások is. Az utóbbi években pedig 30-70 százalékkal csökkent az egészségügyi ellátásokra a várólistákon szereplők száma és a várakozási idő is.

Felgyorsulhat huszonhat fővárosi kórházfejlesztés, mivel a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította az ezt magába foglaló Egészséges Budapest Programot – jelentette be Cserháti Péter. A program miniszteri biztosa elmondta, hogy ezzel a fejlesztésekhez szükséges közigazgatási eljárások is rövidebbek lesznek.

Megírtuk: az Egészséges Budapest Program keretében három centrumkórházzal és a hozzájuk tartozó társkórházakkal újul meg a főváros egészségügyi ellátórendszere. Dél-Pesten a Szent István-, Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet összevonásával jön létre „szuperkórház”, ugyanezt a feladatot Észak Pesten a Honvédkórház látja el, Dél-Budán pedig egy teljesen új épülne. Ehhez kapcsolódnak majd az intézményi fejlesztések, felújítások is.

 

Gyorsuló ellátás, rövidülő várólisták

 

Jelentősen – a 2013-as 70 ezerhez képest – 28 ezer alá mérséklődött az egészségügyi várólistákon lévő betegek száma, köszönhetően annak, hogy a kormány erre is folyamatosan többletforrásokat csoportosított át. Ezzel pedig 30-70 százalékkal csökkentett mind a várakozók száma, mind a várakozási idő. 

 

 

Van még feladat

 

Eddig is komoly fejlesztéseket hajtott végre a kormány az ágazatban, gondoljunk csak az egészségügyi dolgozók már megvalósult és tervezett bérfejlesztésére, a vidéki kórházak és rendelőintézetekmegújítására, de mindez 2018-tól új lendületet kaphat. Lapunk is beszámolt a jövő évi költségvetés tervezetéről, amelyből egyértelműen kirajzolódik, hogy 2018-ban is – folytatva az elmúlt évek gyakorlatát – emelkedik az egészségügyre fordított keret.

További jelentős javításra szorul a magyar egészségügy, mert annak ellenére, hogy 2010 óta folyamatosan egyre növekvő forrásokat biztosít a kormány, 2010 előtt olyan sebeket szenvedett el, amelyeket hosszú idő helyrehozni – mondta lapunknak dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Hozzátette, hogy a rendszert alapjaiban kell megreformálni és tovább kell gyorsítani az intézményfejlesztést.

 

dr. György István, Budapest kormánymegbízottja

 

 

Több pénz az egészségügyre

 

2010 óta folyamatosan egyre több pénzt fordít a kormány az egészségügyre. Azóta plusz 304 milliárd forinttal jutott több béremelésekre, 135 milliárd a kórházak adósságcsökkentésére, 12 milliárd a várólisták csökkentésére. Jól látszik, hogy a jelenlegi kormány már 2012-ben több pénzt fordított az E-Alap növelésére, mint a baloldali kormány – a több száz milliárdos forráskivonás előtt – 2006-ban.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.