2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hajléktalanok kaphatnak önkormányzati lakásokat

Főoldal>Közélet>Hajléktalanok kaphatnak önkormányzati lakásokat
 
Írta: Szerk.
2015. május 08. 08:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lakásokat kaphatnak a „Kispesti Sherwood” lakói, amelyeket az önkormányzat és egy civil szervezet újít fel – írja a Hír24. A jelenleg kunyhókban élő csoport így az Attila utcába költözhet. Korábban Gajda Péter MSZP-s polgármester arról írt, hogy az önkormányzati bérlakásrendszer súlyos milliókkal terheli a közös kasszát, minden kerületitől elvesz.

A Vak Bottyán utca és a reptéri gyorsforgalmi út közötti kiserdőben kunyhókban élő hajléktalanoknak újít fel két lakást Kispest Önkormányzata, amelyben a kezdeményező A Város Mindenkié civil szervezet is részt vesz. A Hír24 cikke szerint az Attila utcában most két lakást néztek ki a hajléktalanok számára, de a programot bővíteni szeretné az önkormányzat.

 

A Kispesti Sherwoodnak is nevezett Vak Bottyán utcai kiserdőben élő hajléktalanoknak hatósági döntés miatt kell elhagyniuk jelenlegi lakóhelyüket. A kunyhók lakói miatt – akikről ismert, hogy többségük távoli megyékből költözött ide – régóta panaszkodnak a környéken élő kispestiek.

 

Fotók: Berecz Valter, Hír24

 

Veszteséges a bérlakásrendszer

 

Az elmúlt időszakban sokszor esett szó a kispesti önkormányzati bérlakás-állományról. Volt olyan, hogy egy betegség miatt nehéz helyzetbe kerülő kispesti családnak csak több mint egy év alatt tudott megfelelő otthont adni az önkormányzat, ezt megelőzően lakhatatlan, lehangoló állapotú lakásokat ajánlottak nekik. A város fejlesztéspolitikai tanácsnoka, Dódity Gabriella (Fidesz-KNDP) év elején az önkormányzati bérlakásállomány felmérését, és a szükséges felújítások elvégzését sürgette. Az önkormányzat részéről Gajda Péter (MSZP) polgármester szerint éves szinten több tízmillió forintos veszteséget okoz a kispestieknek a bérlakás-állomány fenntartása. – Az önkormányzat még mindig jelentős, közel ezer ingatlanos bérlakásállománya nemhogy hasznot nem termel a kerületben élőknek, de súlyos milliókkal terheli a közös kasszát. Minden kerületitől elvesz, minden fontos fejlesztéstől, karbantartástól von el forrásokat – írta tavaly honlapján Gajda Péter. Információnk szerint a polgármestertől az önkormányzati bérlakásrendszer felszámolásának gondolata is elhangzott már.

 

Más kerületekben munkát is adnak

 

Hasonló kezdeményezések már korábban elindultak más kerületekben. A kőbányai LÉLEK programban szintén önkormányzati lakáshoz juthatnak a hajléktalanok, itt azonban nem csak otthont, hanem cserébe munkát is ad az önkormányzat a városi cégeknél. Céljuk, hogy ne csak fedelet biztosítsanak, hanem hogy a programban résztvevők eljuttassanak az önálló, önellátó élethez.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.