2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hazai gyártású új buszok Budapesten

Főoldal>Közérdekű>Hazai gyártású új buszok Budapesten
 
Írta: Szerk.
2018. január 22. 12:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan forgalomba állnak a fővárosban az új, hazai gyártású autóbuszok. Az Ikarus és a BKV megállapodásának köszönhetően tavasztól 30 új csuklós busz segíti majd a metrópótlást, de a tervek szerint évente 1000-1200 új autóbusz gyártását is megkezdik Magyarországon. Ezzel nem csupán a járműállomány életkorát fiatalítják, de 1000 új munkahelyet is létrehoznak.

A kormány célja, hogy 2020-ra 10 év alá csökkenjen a fővárosban használt autóbuszok életkora a jelenlegi 14-ről, ennek érdekében három éven belül évente 1000-1200 autóbusz készülne Magyarországon a tervek szerint. Ezzel pedig több mint 1000 új munkahely is létrejönne.

 

A BKV Zrt. megállapodást kötött az Ikarusszal, így az első járművek már tavasszal forgalomba állnak. A 30 új csuklós busz Budapesten, az M3 felújítása miatti metrópótlást segíti majd. A BKV Zrt. az elmúlt években már 46 hazai gyártású dízel, és 20 hazai gyártású kompozit elektromos autóbuszt vásárolt.

 

A nemzeti autóbuszgyártás megerősítésének programja megteremti a hazai buszgyártás megújítását, és persze mindezzel hozzájárul a hazai gyártók és beszállítók versenyképességének növekedéséhez. Felmérték, hogy az itthoni buszgyártó kapacitások képesek mind minőségben, mind mennyiségben kielégíteni a hazai városi és helyközi közlekedési vállalatok igényeit.A járműgyártás egyébként 2010-hez képest közel megkétszerezte termelését.

 

A számok azt mutatják, hogy napjainkban sokkal többen használják a tömegközlekedést Budapesten, mint néhány évvel ezelőtt. A fővárosi, mintegy 1300 darabos buszparknak már több mint 50 százalékát lecserélték. 2019-re lebonyolítják a buszok több mint 70 százalékának cseréjét. Így akkorraa fővárosban nagy többségben vadonatúj, vagy alig használt buszok járnak majd.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.