2022. augusztus 11., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hétmilliárd forintból újul meg a Bajcsy-kórház

Főoldal>Közérdekű>Hétmilliárd forintból újul meg a Bajcsy-kórház
 
Írta: Szerk.
2017. október 17. 11:56
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja indul el, ennek keretében megújul a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet is, amely jelentősen javítja a Dél–pesti – köztük a kispesti és a kőbányai lakosok – egészségügyi ellátását. A Fidesz-kormány 2010 óta folyamatosan pótolja vissza az egészségügyből kivont forrásokat – erről, és a kőbányai egészségügyi fejlesztés részleteiről sajtótájékoztatón beszélt dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, kőbányai és kispesti választókerületi elnök.

Hét év alatt 700 milliárd forintot költ a kormány egészségügy fejlesztésre az Egészséges Budapest Program keretein belül. Az elmúlt években már 500 milliárd forintot fordítottak a vidéki ellátórendszerre, most a fővároson, és annak agglomerációján a sor.

 

 

Dr. György István, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, Budapest kormánymegbízottja a Bajcsy- Zsilinszky Kórházban tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: a baloldal 2002 és 2010 közötti kormányzása alatt 600 milliárdot vont ki az egészségügyből, eközben a fővárosi betegellátás és a kórházak teljesen leépültek, eladósodtak. A beszerzések elmaradtak, az orvosi eszközök leamortizálódtak, az egészségügyi dolgozók elmenekültek a pályáról, vagy akár az országból is. Ezt sajnos nem lehet hónapok alatt rendbe tenni.

- A kormány 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újított fel. 23 új rendelőintézetet és 30 új mentőállomást épített országszerte. Mostanra vált lehetővé, hogy a kormány elindítsa Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, az Egészséges Budapest Programot. Ennek köszönhetően, a következő 10 évben összesen 700 milliárdos fejlesztést hajt végre a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban, valamint szakrendelőkben – mondta el a kormánymegbízott, aki külön kitért a kőbányai fejlesztésekre, hiszen az nem csupán a X. kerületi, hanem a kispesti lakosokat is érinti. A tervezett átalakítás jelentősen javítja a kőbányaiak járóbeteg-ellátásának minőségét, segíti a Bajcsy-kórház járóbeteg-szakellátásának lebonyolítását, lehetővé téve a fekvőbeteg részlegek tehermentesítését, valamint gazdaságosabb és biztonságosabb működését.

 

Új szakrendelő épül a kórház területén (látványterv)

 

- Első körben, 3,778 milliárd forintból megújul a Kőbányai Egészségház, a Bajcsy-Zsilinszky kórház 1,474 milliárd forintot kap a kardiológiai intervenciós eszközpark megújítására, orvosi műszerbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre. 637 millió forintból megtervezheti a kórház a komfortosítást, és egy új központi épület kialakítását, valamint a Paula és Gizella rehabilitációs telephelyek felújítását. Emellett 950 millió forintot költhetnek energiahatékony korszerűsítésre – sorolta a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseket dr. György István.

 

 

Dunai Mónika Rákosmente országgyűlési képviselője hozzáfűzte: a fejlesztések mellett ugyanilyen fontos, hogy az egészségügyi munkaerőhiányt is orvosolja a kormány. A betegellátás javítása érdekében fontos az is, hogy több és jobban megbecsült egészségügyi dolgozó legyen. A kormány erre is jelentős energiát és pénzt fordít: 2012 óta 400 milliárd forint jutott az egészségügyi dolgozók béremelésére.

A kórházak és szakrendelők mellett 2025-ig három centrumkórház is épül a fővárosban. A centrumkórházak azok az intézmények, amelyek a nap 24 órájában, a hét 7 napján minden szakmában képesek ellátást nyújtani. Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordít a kormány a kórházak orvosi eszközparkjának, informatikai rendszerének megújítására, illetve a helyi igényektől függően épület felújításra, új tömb kialakítására. A legtöbb helyen már megkezdődtek a tervezési, illetve építési munkálatok. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.