2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hosszas viták a második testületi ülésen

Főoldal>Közélet>Hosszas viták a második testületi ülésen
 
Írta: Szerk.
2014. november 21. 10:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Leváltja az előző ciklusban kinevezett intézmény- és cégvezetőket az egy hónapja megalakult baloldali városvezetés. Olyan eredményes, jól működő önkormányzati cégek vezetőit is menesztik, akiknek a szocialista polgármester maga javasolt jutalmat. A testület három új tanácsnokot, bizottsági tagokat is választott, és a Kossuth téri piac mögötti terület felújításával kapcsolatban is döntött.

Mindjárt az első testületi ülésen leváltotta a baloldali többség több önkormányzati cég, intézmény vezetőjét. Bár a kerület közterületeit példásan rendben tartó Közpark Kft. munkáját maga a polgármester is méltatta kampányában, többször jutalomban is részesítette vezetőjét, őt most mégis elküldik, hogy újra a korábbi, a céget az 2010 előtt vezető Bán Zoltánt nevezzék ki a cég élére. Szintén furcsa, hogy az önkormányzat vagyonkezelőjének (VAMÜSZ) vezetőjét egy napirendi ponton belül megjutalmazzák és felmentik pozíciójából

 

 

Sporttalanság

 

Megszüntette a baloldali többség az elmúlt években sikeresen működő, a kerületi sportpályák és a sportélet fejlesztésében jelentős eredményeket felmutató Kispesti Sport Kft-t is. Ezt az előző, Fidesz-KDNP többségű testület hozta létre. A cég elmúlt három éve igazolta, hogy érdemes volt új alapokra hozni a sportlétesítmények üzemeltetésének korábban átláthatatlan rendszerét, hiszen a pályák jelentős fejlesztésével párhuzamosan a négy éve ürességtől kongó sportlétesítményeket mára évente több mint hetvenezer látogató használja, ezáltal is sportosabbá, egészségesebbé varázsolva Kispestet. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Sport Kft. megszűnésével ki fogja ellátni a sporttal kapcsolatos feladatokat.

 

Elhalasztották a döntést a Jézus Szíve templom környezetrendezéséről

 

Felhatalmazták a képviselők a polgármestert, hogy aláírja a fővárossal kötendő támogatási szerződést a Kossuth téri piac mögötti terület rendezéséről. A Trefort iskola és a Kossuth téri piac közötti poros terület rendbehozatalára csaknem negyedmilliárdot nyert Kispest a főváros városrehabilitációs pályázatán. Itt nemcsak a parkolót rendeznék, hanem az iskola és a lakóházak közelében rendezett közösségi teret és sportolási lehetőséget is kialakítanak. A Jézus Szíve templom környezetrendezése veszélybe került, lemondott volna ugyanis Kispest a főváros húszmilliós támogatásáról, ha elfogadják Gajda Péter polgármester eredeti előterjesztését. Szerinte ugyanis a felújításhoz az önrészből 8-10 millió forint nem áll a kerület rendelkezésre. A Fidesz-KDNP képviselői és a pályázatban részt vevő Katolikus Egyház képviselője egyaránt amellett érveltek, hogy az önkormányzat találja meg a megoldást, hogy a támogatást igénybe vehessék. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hozzászólásában elmondta, hiba volna lemondani a húszmilliós támogatásról, ezért vagy a nyolcmilliós többletforrás előteremtését, vagy a műszaki tartalom átdolgozását javasolta. Többen furcsállották, hogy mindkét projekt költsége az utolsó egyeztetés óta jelentősen megnőtt. A döntést az érvelés hatására elhalasztották.

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető

 

Meghosszabbították a hamarosan lejáró határidőt, így tovább építkezhetnek a Szociális Építőtábor „munkásai”, akik önkormányzati szociális ingatlanok felújításával törleszthetik az önkormányzat felé fennálló tartozásukat.

 

Félmilliárdos folyószámlahitel-keretről is döntöttek a képviselők.

 

Három új tanácsnok

 

Fejlesztéspolitikai tanácsnoknak Dódity Gabriellát (Fidesz-KDNP), humán ügyekért felelős tanácsnoknak Lazányi Ferencet (Fidesz-KDNP), a közterületekért felelős tanácsnoknak pedig Szathury Kolost (Fidesz-KDNP) választotta meg a testület az előző ülésen megválasztott három tanácsnok mellé. Akkor Somogyi Lászlónét (MSZP-DK-Együtt-PM) Wekerle ügyeiért felelős tanácsnokká, Ferenczi Istvánt (LMP) a fenntartható fejlődés tanácsnokává, Lázár Tamást (Jobbik) pedig közbiztonsági tanácsnokká nevezték ki. Új tagokat is választottak a képviselők a bizottságokba, amelyek mostantól teljes létszámmal működhetnek.

 

Zavar a takarítási ügyben

 

A kerületi iskolák takarítására kiírt közbeszerzésről is dönteni szerettek volna a képviselők. A szocialista Kránitz Krisztián javasolta, hogy ne az első helyezettet, hanem egy hátrébb végzett céget hozzák ki nyertesnek. A vitába végül olyannyira belebonyolódtak a képviselők, hogy nemcsak Kránitz javaslatát szavazták le, hanem végül már az eredeti előterjesztésüket sem tudták támogatni, így a pályázatot érvénytelenné nyilvánították. 

 

Kránitz Krisztián (MSZP-DK-Együtt-PM)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.