2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bf50df02e5b3.jpg]

Idén elkezdődhet a kiserdő rendbetétele

Főoldal>Közérdekű>Idén elkezdődhet a kiserdő rendbetétele
 
Írta: Szerk.
2018. június 19. 11:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bemutatta a Pilisi Parkerdő Zrt. a Sibrik-felüljáró melletti, Víztorony utca irányába húzódó erdősáv rendbetételének terveit. A terület megújítását dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, valamint Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte még februárban, miután többször is jártak a helyszínen, és szembesültek az áldatlan állapotokkal: az erdőben hajléktalanok élnek és jelentős a környezetkárosítás. Hamarosan azonban várhatóan játszótér, fitnesz-park, futókör és kutyafuttató is várja majd a környékbelieket.

Célegyenesbe ért a gyorsforgalmi út melletti kiserdő rendbetétele. Az előzetes koncepciótervek után ugyanis a Pilisi Parkerdő Zrt. elhozta a véglegesnek tűnő tervet, amelyet a városvezetés el is fogadott, így várhatóan szeptemberben elkezdődhet az érdemi munka. A területre játszóteret, fitnesz-parkot, kutyafuttatót, napozódombot és egy fél kilométeres futókört is terveztek. A sport-és szabadidőparkot az első körben úgy alakítják ki, hogy az a jövőben – forrás függvényében – tovább bővíthető legyen. Így ez a park végre méltó körülményeket biztosít majd a környéken élők kikapcsolódásához.

 

 

A terület rendezésének kezdeményezői, dr. György István és Dódity Gabriella a zajvédelemről is igyekszik gondoskodni, ezért levelet írtak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-nek, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítása során lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé. Egyúttal kérték azt is, hogy a Derkovits utca forgalmának csökkentésére is találjanak megoldást.

Dódity Gabriella többször járt kint az erdőben, az egyik hajléktalannak vonatjegyet vett, mert a rokonoknál szeretett volna új életet kezdeni, és több, hajléktalanokkal élő cicát a Segítő Angyalok állatvédő szervezet valamint a Park Állatgyógyászati Központ segítségével beoltottak, és el is vittek az erdőből, hogy új gazdit keressenek nekik. Remélhetőleg hamarosan az összes ott élő kutyának és cicának sikerült rendes otthont találniuk.

Mivel a környéken egyre több volt a panasz, a lakók féltek, és nagyon szerettek volna már rendezett körülmények között kimenni a parkba, ezért idén dr. György Istvánék kezdeményeztek a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a terület rendezése érdekében egy megbeszélést, amelynek köszönhetően elindult a tervezés, és hamarosan ez a terület is megújulhat Kispesten.

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.