2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Időutazás Wekerléről

Főoldal>Kedvcsináló>Időutazás Wekerléről
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 28. 15:18
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Igazán hangulatosnak ígérkezik az a program, amelynek előkészületei már javában zajlanak: október 2-án, a Wekerlei Gasztro Szombat rendezvénysorozat keretében ugyanis az 50-es és 80-as évek hangulatában is el lehet majd merülni. A rendezvény ingyenes lesz, ugyanakkor jótékonysági célokat is szolgál: a kispesti Gyermekek Átmeneti Otthona számára szerveznek gyűjtést a szervezők.

Ki ne vágyna arra, hogy ha csak rövid időre is, de visszautazhasson néhány évtizedet az időben? A Wekerlei Gasztro Szombat rendezvénysorozat következő állomásán lehetőség nyílik erre – persze csak képletesen. Az október 2-i alkalmon ugyanis a DeLorean Club Magyarország felajánlásának köszönhetően testközelből lehet majd megcsodálni egy DeLorean DMC–12 típusú autót, amelyhez hasonló szerepelt a kultikussá vált Vissza a jövőbe trilógiában is. A 80-as évek hangulatához hozzátesznek majd a retro szendvicsek és édességek is, hogy aztán egy újabb ugrással egyszer csak az 50-es években találják magukat a program résztvevői. Délután ugyanis egy többségükben wekerlei kötődésű zenészekből álló vadonatúj formáció, a Lonesome Caroll idézi majd meg ezt a korszakot, fergeteges rockabilly zenét játszva. Mindezekből adódik a rendezvény neve is, amely úgy szól: Back in time - Old Rockabilly Show.

 

Mint azt egyik főszervező, Szilágyi Zoltán lapunknak elmondta, nemcsak a nosztalgiázásra vágyókat, hanem a fiatalabb generációk tagjait is várják, köztük a kisgyerekes családokat is. A koncert előtt ugyanis a helyszínre érkezik egy animátor, aki foglalkozást tart majd a kicsiknek és nagyobbaknak.

 

Elmondta azt is, hogy a program részét képezi majd egy a történelmi kerületrészről, Wekerletelepről szóló helytörténeti előadás, valamint egy borkóstoló is. „Egy kedves wekerlei barátom, aki a Balaton északi partján borászkodik, felajánlott 24 palack bort. Az azokból befolyó összeget a kispesti Gyermekek Átmeneti Otthona számára ajánljuk fel” – magyarázta.

 

Szavai szerint az egyébként ingyenes rendezvény látogatóinak lehetőségük lesz adományozni az intézménynek, ahonnan több gyermek is érkezik majd nevelőjükkel a délutáni koncertre. Zoltán a távolabbi tervekről is beszélt: azt mondta, jövőre júniustól szeptemberig szeretnének hasonló alkalmakat rendezni. Elmondása szerint a Wekerlei Gasztro Szombat rendezvénysorozatuk – amit egyébként szüleivel és testvérével szervez – többi állomását is a kultúra, a gasztronómia és a jótékonyság jegyében szervezik majd meg.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.