2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így úsztatják el Gajdáék a kerület vagyonát, miközben társasházak tömkelege épül

Főoldal>Közélet>Így úsztatják el Gajdáék a kerület vagyonát, miközben társasházak tömkelege épül
 
Írta: Szerk.
2023. szeptember 13. 11:53
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldal sorra értékesíti a parkokat, így épülnek Kispesten gomba-mód a társasházak. Gajda Péter polgármester legutóbb a városháza mellett lévő park értékesítéséről döntött. A helyiek értesülései szerint, itt is társasház épül majd...

Úgy tűnik, félreértésben éltek eddig azok a lakók, akik a kispesti Árpád utca elején lévő lakótelepi házban tulajdonosok. Idáig abban a tudatban teltek napjaik, hogy szomszédságukban egy zöld park van, ahová értelemszerűen a családosok és a kutyások is kijártak. Gajda Péter szocialista polgármester azonban tudott számukra újat mutatni, hiszen egy testületi ülésen megmondta a „tutit”: áh, nem úgy van, bizony az egy építési telek, így a testület értékesíti azt. 

 

A botrány akkor pattant ki, amikor a környező lépcsőházakban valaki szórólapokat szórt ki azzal: a park helyén társasház fog épülni. Erről persze a lakók mit sem tudtak, és hatalmas felháborodást keltett. Már csak azért sem tetszik a helyieknek, mert korábban egy, pont a park mellett lévő lepusztult házat is értékesített már a baloldali vezetésű önkormányzat, ahol pletykák szerint szintén több emelet magas társasházat terveznek. Mindemellett az ügy kísértetiesen hasonlít a Zrínyi utca és Jókai utcák közötti részen épülő társasházra, amelyről a lakók már csak akkor értesültek, amikor semmit nem tudtak érdemben lépni szomszédi jogaik érvényesítéséért. 

 

Gajda kamuzott, hogy kimagyarázza magát 

Mível kínossá vált az ügy, a szocialista polgármester magyarázkodásba kezdett az egyik testületi ülésen. Elmondása szerint, azért szükséges az amúgy építési telekként nyilvántartott kis park értékesítése, mert az 500 millió forintos kormányzati rezsitámogatásnak ez volt a feltétele. De mint ismert, a kerületektől csak tájékoztatást kért a kormány, mielőtt odaítélte a rezsikompenzációt, és többek között annak érdekében, hogy lássa, jól gazdálkodik-e a kerület, arra is rákérdezett, milyen rezsicsökkentő intézkedéseket vagy beruházásokat tettek, és esetleg milyen egyéb bevételekre tudnak szert tenni. Ez távolról sem jelenti viszont azt, amivel Gajda próbált kibújni a felelősségre vonás elől, a kormány nem tűzte feltételül helyi ingatlanok eladását. 

 

Sorra adják el a parkokat, hogy társasházak épüljenek

A városháza melletti park, csak egy a sok közül. Az Attila út 3. szám alatti telket is eladja a baloldali testület. Az itt található 607 négyzetméteres terület 50 százalékban beépíthető. Az önkormányzati tulajdon ára bruttó 93 299 500 forint. Gajdáék egyébként több zöldterületet is eltapsoltak.

  • Eladták a Benczúr utca–Kiss János Altábornagy utca sarkán lévő zöld- területet, ahol korábban focipálya és park volt. 
  • Egy másikat a KÖKI Terminállal szemben értékesítettek, itt lett volna Kispest sportcsarnoka, de az sosem épült meg. 
  • De túladtak már több önkormányzati ingatlanon is: A Lehet utca Üllői út sarkán, a Kossuth Lajos utca 5. szám alatt, és az Ady Endre út 35. szám alatti egykori önkormányzati ingatlanon éveken át pusztultak le az épületek, majd így értékesítették azokat. 
  • Információink szerint a Kispesti Kaszinó melletti üres önkormányzati területet is el akarták adni, de erre a Fidesz-KDNP bizottsági tagjai közbenjárásának köszönhetően még nem került sor.
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.