2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét nem jut több az óvodák és iskolák felújítására

Főoldal>Közérdekű>Ismét nem jut több az óvodák és iskolák felújítására
 
Írta: Szerk.
2016. május 17. 12:18
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívüli testületi ülésen döntöttek néhány kérdésben a képviselők. A már korábban is heves vitákat kiváltott Wekerlei Sporttelep bérbeadására kiírt pályázatot ismét visszavonták, és ismét leszavazták a Fidesz-KDNP óvodák és iskolák sürgős felújításáról szóló javaslatát. Döntésük értelmében strandröplabda-csarnok épülhet a kispesti Uszoda kertjében.

Több kérdésről tárgyaltak rendkívüli testületi ülésükön a képviselők. Mint ismeretes, a Wekerlei Sporttelep működtetésére kiírt pályázatot előző alkalommal érvénytelennek nyilvánították, ám aki most várta, mi lesz a sorsa a sporttelepnek, ismét csalódott, hiszen levették a kérdést a napirendről.

 

Tárgyalták a képviselők a költségvetés módosítását is. A napirend tárgyalásakor kiderült, 111 millió forint fejlesztési tartaléka van Kispestnek. Ezzel kapcsolatban Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) képviselője Gajda Péter polgármesternek szegezte a kérdést, hogy ezt a jelentős tartalékot mire kívánja felhasználni a városvezetés, ám egyértelmű választ sem Gajda Pétertől, sem pedig a pénzügyi irodavezetőtől nem kapott. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, a Fidesz- KDNP frakcióvezetője felszólalásában elmondta, az elmúlt egy évben már többször szót emeltek a meglehetősen leromlott állapotban lévő óvodák és iskolák felújítása érdekében. Ezért azt javasolta, hogy a 111 millió forintból 80 milliót fordítsanak a tragikus állapotban intézmények legsürgetőbb felújítására. Mint mondta, sajnos ez sem elég, ennek többszöröse kellene, de a semminél több volna ez az összeg is. Azt az MSZP-s Kránitz Krisztián, az önkormányzat vagyonkezelőjének igazgatója is elismerte, hogy az intézmények leromlott állapotban vannak, és ráférne némi felújítás, ennek ellenére az óvodák és iskolák felújítását szorgalmazó javaslatot nem támogatták Gajdáék. A javaslatra a Fidesz-KDNP-s képviselőkön felül csupán a Jobbikos Lázár Tamás és Varga Attila mondott igent.

 

Született azonban egyetértés is az ülésen. A teljes képviselő testület egyhangúan elfogadta, hogy strandröplabda pálya épüljön a kerületben. Az új csarnok építését a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Röplabda Szövetség támogatásából finanszírozza a Kispest SE.Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kiemelte, támogatandó és örömteli, ha a kormány jóvoltából újabb fejlesztési forrás érkezhet Kispestre. Hozzátette, hogy a lakók sokat panaszkodtak már így is a meglévő strandröplabda-pályákról érkező por-és zajhatásokra, így a lakók véleményét is meg kellene kérdezni ebben az ügyben. Egyben arra is emlékeztette a városvezetést, hogy a legutóbbi ülésen Gajda Péter azt mondta, amíg ő polgármester, nem lesz olyan kerületi esemény, amely a lakókat zavarná. Kertész Csaba alpolgármester (DK) igazat adott a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének, és hozzáfűzte, ez egy elvi döntés, az elképzelés még csak tervezeti fázisban van, és semmiféle konkrét döntés nem fog születni testületi jóváhagyás nélkül. Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte a külső medence megépítését, mint mondta, bízik benne, a strandröplabda projekt nem fogja meghiúsítani a kültéri fürdőzési lehetőség megvalósítását.

 

Döntöttek a képviselők arról is, hogy uniós pályázatot ad be az önkormányzat a Berzsenyi utcai orvosi rendelő felújítására. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok azt javasolta, hogy a rendelő balesetveszélyes lépcsőjének felújítását soron kívül végeztesse el az önkormányzat. Gajda szerint ennek nem lesz akadálya – bízzunk benne!

 

A Kispesti Egészségügyi Intézet 2015. évi működéséről tartandó beszámoló kapcsán Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő elmondta, hogy sokan megkeresték azzal, hogy a laborvizsgálatoknak az eredményére sokat kell várni, ezt a korábbi testületi ülésen fel is vetette, de választ azóta sem kapott.

 

A napirendi pontok végén a képviselő-testület elbúcsúzott a nyugdíjba vonuló dr. Kiss Anna jegyző asszonytól, aki 25 évig dolgozott az önkormányzatnál.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.