2019. július 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét suhant a Varázskaraván

Főoldal>Kölyök>Ismét suhant a Varázskaraván
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 26. 16:46
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén hatodik alkalommal robogott a Varázskaraván az Autómentes Nap alkalmából. Ezúttal a Kőbányai Szent László Általános Iskola csaknem 40 diákja vehetett részt az elektromos autókkal megtett állatkerti látogatáson, de Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) jóvoltából egy kispesti tanuló is csatlakozott a csapathoz.

 

A Varázskaraván egy jótékonysági kezdeményezés, amelyet dr. György István Budapest kormánymegbízottja és Dódity Gabriella kispesti frakcióvezető indított útjára 2012-ben. Mostanra, mintegy fél tucat kispesti és kőbányai intézményből csaknem háromszázan utazhattak rendőrmotoros biztosítás mellett kisautókkal az Állatkertbe. Ez különleges élmény, főként a sajátos nevelési igényű vagy a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az Állatkertben kaptak egy kis ebédet, szendvicset és csokoládét a gyerekek, akik örökbefogadták Szerij-t, a jegesmedvét, aki természetesen az Állatkertben marad, de az iskolások oklevelet kaptak arról, hogy egy éven át ők lesznek a nevelőszülei. 

 

 

Az elmúlt három évben kispesti diákokat vittek kirándulni, ezúttal azonban a Kőbányai Szent László Általános Iskola diákjaira esett a választás. De idén sem engedték el a kispestiek kezét,  hiszen Dódity Gabriellának köszönhetően egy 2. osztályos tanuló, Lili is elkísérte a kőbányai diákokat. Lilit a nagypapája egyedül neveli, így a kispesti Fidesz-KDNP frakció igyekszik minél több programba bevonni őt, hogy színes és izgalmas élményekkel gazdagodhasson ő is.

 

 

A rendezvény az Állatkert és az elektromos kisautókat felajánló ElectroAuto Kft., valamint a Varázskaraván biztosítását végző Budapesti Rendőr-főkapitányság felajánlásainak köszönhetően valósulhat meg.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.