2019. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ittas vezetés miatt felfüggesztették Burány mentelmi jogát

Főoldal>Közélet>Ittas vezetés miatt felfüggesztették Burány mentelmi jogát
 
Írta: Szerk.
2018. július 03. 14:42
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Felfüggesztette az Országgyűlés Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) mentelmi jogát, miután ittas vezetésen kapták még januárban. Kispest országgyűlési képviselője állítja: egy sört ivott és nem vacsorázott, miközben az ügyészség közleménye szerint véralkoholszintje alapján legalább három, átlagos alkoholtartalmú sört kellett meginnia.

„Nem volt veszélyérzetem, nekem egy sör nem szokott megártani” – állt elő a kínos magyarázattal az ATV műsorában Burány Sándor, a Párbeszéd frakciójába átült szocialista politikus. Kispest országgyűlési képviselőjének állítása szerint ugyanis egyetlen sört ivott meg, és nem vacsorázott. Ez azért érdekes, mert az ügyészség közleményében az áll, hogy a politikus a véralkoholszintje alapján legalább három, normál alkoholtartalmú sört ihatott meg, mielőtt volánhoz ült.

Mint ismert, Burány Sándort még január 19-én késő este igazoltatták a Határ útnál és megszondáztatták, amely kimutatta az alkoholfogyasztást, amelyet ő maga sem tagadott. Ezt követően, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indítványozta Polt Péter a Központi Nyomozó Főügyészség előtt Burány Sándor, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője mentelmi jogának felfüggesztését, mivel gyanúsítottként történő kihallgatása csak ebben az esetben lehetséges. Erről döntött tegnap az Országgyűlés, a Fideszes képviselők mellett ellenzéki pártok is megszavazták a mentelmi jogának felfüggesztését.  Ezzel kapcsolatban Burány is azt mondta, hogy az Országgyűlés akkor jár el helyesen, ha közvádas ügy esetében – mint amilyen az övé is – mindig kiadja a képviselőt.

Burány Sándor a televízióban arról is beszélt, hogy korábban, még a zéró tolerancia bevezetése előtt is autóba ült egy sör után, majd azt is hozzátette: „Brutális, hogy mennyire levitték az értékhatárokat a zéró tolerancia jegyében.”

Burány arról is beszélt, hogy amit tett, azt bocsánatos bűnnek tartja és reméli, a választók sem erről fognak rá emlékezni, hanem tetteiről, amiket politikusként véghezvitt.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy Burány közösségi oldalát elnézve valóban igyekszik elfeledtetni a történteket, hiszen érdekes módon, az utóbbi időben egyre több parlamenti felszólalása jelenik meg a közösségi oldalán….  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.