2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ittas vezetés miatt felfüggesztették Burány mentelmi jogát

Főoldal>Közélet>Ittas vezetés miatt felfüggesztették Burány mentelmi jogát
 
Írta: Szerk.
2018. július 03. 14:42
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Felfüggesztette az Országgyűlés Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) mentelmi jogát, miután ittas vezetésen kapták még januárban. Kispest országgyűlési képviselője állítja: egy sört ivott és nem vacsorázott, miközben az ügyészség közleménye szerint véralkoholszintje alapján legalább három, átlagos alkoholtartalmú sört kellett meginnia.

„Nem volt veszélyérzetem, nekem egy sör nem szokott megártani” – állt elő a kínos magyarázattal az ATV műsorában Burány Sándor, a Párbeszéd frakciójába átült szocialista politikus. Kispest országgyűlési képviselőjének állítása szerint ugyanis egyetlen sört ivott meg, és nem vacsorázott. Ez azért érdekes, mert az ügyészség közleményében az áll, hogy a politikus a véralkoholszintje alapján legalább három, normál alkoholtartalmú sört ihatott meg, mielőtt volánhoz ült.

Mint ismert, Burány Sándort még január 19-én késő este igazoltatták a Határ útnál és megszondáztatták, amely kimutatta az alkoholfogyasztást, amelyet ő maga sem tagadott. Ezt követően, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indítványozta Polt Péter a Központi Nyomozó Főügyészség előtt Burány Sándor, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője mentelmi jogának felfüggesztését, mivel gyanúsítottként történő kihallgatása csak ebben az esetben lehetséges. Erről döntött tegnap az Országgyűlés, a Fideszes képviselők mellett ellenzéki pártok is megszavazták a mentelmi jogának felfüggesztését.  Ezzel kapcsolatban Burány is azt mondta, hogy az Országgyűlés akkor jár el helyesen, ha közvádas ügy esetében – mint amilyen az övé is – mindig kiadja a képviselőt.

Burány Sándor a televízióban arról is beszélt, hogy korábban, még a zéró tolerancia bevezetése előtt is autóba ült egy sör után, majd azt is hozzátette: „Brutális, hogy mennyire levitték az értékhatárokat a zéró tolerancia jegyében.”

Burány arról is beszélt, hogy amit tett, azt bocsánatos bűnnek tartja és reméli, a választók sem erről fognak rá emlékezni, hanem tetteiről, amiket politikusként véghezvitt.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy Burány közösségi oldalát elnézve valóban igyekszik elfeledtetni a történteket, hiszen érdekes módon, az utóbbi időben egyre több parlamenti felszólalása jelenik meg a közösségi oldalán….  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.