2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jelentős béremelésekkel indul az év

Főoldal>Közérdekű>Jelentős béremelésekkel indul az év
 
Írta: Szerk.
2022. január 08. 12:58
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szinte valamennyi ágazatban jó hírrel indult az év, legyen szó a bölcsődei dolgozókról, az orvosokról, a pedagógusokról vagy éppen a rendvédelmi szervek alkalmazottairól. A legtöbb szektorban 10-20 százalékkal több pénzt vihetnek haza a munkavállalók, a 200 ezer forintos minimálbér pedig számos egyéb juttatás összegét is megdobja.

Közvetlenül érezhetik a pénztárcájukon a magyarok, hogy a gazdaság teljesítménye újra elérte, sőt már meg is haladta a járvány előtti szintet. Túl azon, hogy a vártnál nagyobb mértékben nőnek a nyugdíjak, a gyermeket nevelő szülők pedig visszakapják a befizetett szja-t, év elejétől húsz százalékkal emelkedik a szociális dolgozók, valamint a bölcsődei- és kulturális dolgozók bére. Tíz százalékos emelkedésre számíthatnak a pedagógusok, a rendőrök és a katonák. A rendvédelmi dolgozók februárban hathavi fegyverpénzt is kapnak. Az egészségügyben is folytatódik a valaha volt legnagyobb béremelés: ápolók fizetése újabb 21 százalékkal nő, és többet kereshetnek az orvosok is. Az egészségügyi büdzsé 2022-ben 1700 milliárddal lesz több, mint a szocialista időkben volt. Közben újabb üteméhez érkezett az egyetemi dolgozók béremelése is, ők most kapják a második 15 százalékos pluszt.

 

Ugyancsak sokakat érint, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot 20 százalékkal fejelte meg a kormány: előbbi összege 200 ezer, utóbbié 260 ezer forint lett.  Mindez ráadásul számos egyéb juttatás mértékére is kihat, hiszen a minimálbér növekedése automatikusan emeli egyes családtámogatások (pl. gyed), illetve foglalkoztatáspolitikai támogatások (pl. álláskeresési járadék) összegét is.

 

Elmondható, hogy most magasabb a minimálbér, mint a baloldali kormányok alatt az átlagbér volt, miközben a munkanélküliek aránya 2010 óta harmadára csökkent.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak elmondta, a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy a baloldal által korábban elvett családtámogatásokat és adókedvezményeket visszaadja az embereknek. Rámutatott: az áprilisi választáson arról is döntenünk kell, hogy megvédjük-e ezeket az eredményeket.

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közlése szerint egyébként a közszféra béremeléseire összesen közel 800 milliárd forintot fordítanak. S ami szintén fontos: további 750 milliárdos adócsökkentéssel is segítik a vállalkozókat, hogy a cégek ki tudják gazdálkodni dolgozóik magasabb fizetését.

 

Összehasonlításul: az Orbán-kormány család- és munkahelyvédelmi lépéseit folyamatosan támadó baloldal 2010 előtt agyonadóztatta a munkát, elvette a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, eltörölte az egy és két gyermekes szülők adókedvezményét, a nagycsaládosokét pedig hatvan százalékkal csökkentette. Megszüntették továbbá az olcsó otthonteremtési hiteleket, csökkentették a gyes időtartamát és a családi pótlék felső életkori határát.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.