2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jelentősen javult a szünidei étkeztetés

Főoldal>Közérdekű>Jelentősen javult a szünidei étkeztetés
 
Írta: Szerk.
2017. július 31. 14:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jobb minőségű ételt kapnak a szociálisan rászoruló gyerekek a szünidőben is, miután több mint a duplájára nőtt a kormány által erre fordított összeg az elmúlt hat évben. Mindeközben Kispest baloldali vezetése a közétkeztetési díjak emelése mellett döntött még áprilisban.

Míg 2010-ben 370 forint, addig idén már 570 forint jut egy gyermek egynapi szünidei étkezésére, vagyis csaknem 50 százalékkal nőtt az erre fordított keret. De nem csupán az összeg, hanem a napok száma is emelkedett 54-ről 70 napra, a költségkeret emelésével pedig jobb minőségű ételt kaphatnak a szociálisan rászoruló gyerekek - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásban feltett kérdésére válaszolva.- Idén egyébként 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre, ami több mint 2,5-szerese annak, amit az MSZP-kormány az utolsó évében, 2010-ben biztosított erre a célra. 

 

 

Átlagosan több mint 136 ezer jogosult gyermek számára kérték a szülők a szünidei étkeztetést az önkormányzatok támogatási igénylése alapján a nyári szünidőben.

 

Egy korábbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy Kispesten csak kevesen igénylik az ingyenes szünidei étkezést. Ennek kapcsán még januárban Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő felvetette, hogy esetleg rosszul működik a rendszer, és talán későn értesítik ki a rászorulókat, ha a 100 fő jogosultból mindössze 9 élt a lehetőséggel például a karácsonyi szünidőben.

 

Kispesten emelkednek az árak

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk: emelkedik a gyermekek közétkeztetésének a díja 6%-al. A Fidesz-KDNP frakciócsoportja azt szerette volna kiharcolni áprilisban - amikor ezt a téma napirendre került a képviselő-testületi ülésen -, hogy a teljes összeg az önkormányzatot terhelje, azaz a kispesti családok ne érezzenek semmit az áremelésből. Vinczek György (MSZP) alpolgármester elmondta, hogy az túl nagy terhet jelentene az önkormányzatnak. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) rákérdezett, hogy szám szerint mennyi pénzről beszélünk, ám a teremben senki sem tudta ezt megmondani. Végül a baloldali városvezetés megszavazta, hogy a szülőkre hárítják a díjemelkedés felét.

 

fotó: lokál.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.