2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jó hír: már utalják a családtámogatásokat

Főoldal>Közérdekű>Jó hír: már utalják a családtámogatásokat
 
Írta: Szerk.
2022. február 01. 10:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A szokásos időpontnál hamarabb, február elsején utalják a családtámogatásokat az azokra jogosult mintegy 1,2 millió honfitársunknak. Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta: A közelgő országgyűlési választás egyik nagy tétje a családpolitika folytatása, hiszen a baloldal – ahogy kormányzása idején is tette – a családtámogatási formák jelentős részét eltörölné.

A családtámogatási ellátás – a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) – mintegy 930 ezer ember számlájára érkezik meg február elsején, a megszokott időpontnál hamarabb. Körülbelül 280 ezren vannak azok, akik postai úton kapják meg ezen juttatásokat, ugyanezen a napon.  

 

Mindezeken felül február elsején érkezik az 5 százalékkel megemelt, január hónapra járó fogyatékossági támogatás, valamint a vakok személyi járadéka is, amely több mint 102 ezer embert érint.  A családtámogatások 32 milliárd forintos keretösszegből összesen 1,2 millió ember kapja meg a Magyar Posta és a Magyar Államkincstár közreműködésével a januárra esedékes juttatásokat.

 

Földesi Gyula lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta: A közelgő országgyűlési választás egyik nagy tétje a családpolitika folytatása. „A baloldal, amely annak idején családok százezreit kergette devizahitel-csapdába, hatalomra kerülésekor ismét eltörölné a családtámogatási források jelentős részét. Márpedig Magyarországnak, amely családbarát ország, előre kell mennie, nem hátra” – egyértelműsítette a Fidesz választókerületi elnöke.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.