2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jubileumi Erkel-hét kezdődött a 110 éve alapított wekerlei iskolában

Főoldal>Közülünk>Jubileumi Erkel-hét kezdődött a 110 éve alapított wekerlei iskolában
 
Írta: Szerk.
2021. november 04. 11:47
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A hagyományokhoz hűen idén is az Erkel-hét keretében, a legkülönfélébb programok alkalmával emlékeznek meg a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola tanárai és diákjai intézményük névadójáról, a világhírű magyar zeneszerzőről, karmesterről és zongoraművészről. Az idei alkalom különleges, hiszen egyúttal egy fontos mérföldköveket is ünnepelnek: az intézmény, amely 80 éve vette fel Erkel Ferenc nevét, alapításának 110. esztendejét ünnepli az idén.

Az Erkel-hét egy közös, iskolai koszorúzással és műsorral kezdődött, aminek keretében az osztályokat képviselő tanulók elhelyezték a megemlékezés virágait a folyosón kialakított, a névadóról elnevezett fal előtt.   

 

Mivel Erkel Ferenc kiváló sakkozó hírében állt, a programok közt sakkverseny is szerepel, a fő hangsúlyt azonban a zene kapja. Egyebek mellett egy a Liszt Ferenc Emlékmúzeumhoz tartó zenetörténeti sétán is részt vehetnek a diákok, akik természetesen a Fiumei úti sírkertbe, Erkel Ferenc sírjához is ellátogatnak, továbbá részt vesznek majd azon a lámpás felvonuláson is, amely az iskola épületétől tart majd a Kós Károly térre.  

 

Az ünnepi hetet Maserné Drexler Katalin intézményvezető nyitotta meg, a többi közt hangsúlyozva: iskolájukban, amelynek jelenleg mintegy 400 tanulója van, hosszú évtizedek óta kiemelt szerepet kap a zenei nevelés, amelynek sikerét kórusuk hazai és nemzetközi versenyeken szerzett megannyi sikere, illetve 3 darab CD-lemeze is bizonyítja.

 

A fotók forrása: facebook.com/kispestimagazin

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.