2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Juhász Magda költő és meseíró estje

Főoldal>Kedvcsináló>Juhász Magda költő és meseíró estje
 
Írta: Szerk.
2015. november 11. 14:21
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kispesti Társaskör sok szeretettel meghívja Önöket december 3-i ingyenes programjára, amikor Juhász Magda költő, meseírót látják vendégül.

Juhász Magda költő és meseíró estje

 

Időpont:

2015. december 3., 16:30

 

Helyszín:

Kispesti Kaszinó

XIX., Fő utca 42.

 

A rendezvény látogatása ingyenes!

 


 

A kispesti költő és meseíróval készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

Nagyon fiatalos, nem is gondolnánk, hogy most a nyolcvanadik születésnapját ünnepelte!

Az írás szellemileg frissen tart, a memóriámat fejleszti. Mióta nyugdíjas vagyok, nincs rajtam akkora felelősségérzet, mint mikor munkaügyi vezető voltam. Nagyon fontos az emberekkel való kapcsolat, bárhol és bárkivel képes vagyok beszélgetésbe bonyolódni. A mai fiatalok nem szeretnek beszélgetni, elmélyülnek a számítógépben. 

 

Apropó, számítógép, a modern technikát hibátlanul használja, közösségi profilja is van!

Nekem bonyolult fényképezőgépem is van! Az unokámtól kaptam egy számítógépet, de először a mobiltelefonnal ismerkedtem meg, addig nekem a „menü” az ételsort jelentette!

 

Ön számára mennyire nyílt ki a világ?

Koromat tekintve idős vagyok, de a munkásságomat tekintve fiatal írónak számítok. A férjemnek kétségbeesetten mondtam, hogy biztos megbolondultam, mert állandóan verseket kell írnom! A könyveimért kapott pénzemet elutaztam, jártam az Etna tetején. Sokszor voltam Erdélyben, de Korfun, Szicíliában és Mongóliában is jártam. Mielőtt nyugdíjba mentem volna, azt mondtam, hogy elindulok gyalog Budapesten és bejárom az egészet. A férjem vitt mindenhová autóval, most hogy ő már nincs, azóta gyalogolok, úgy szaladok, mint a nyúl! Felveszem az edzőcipőmet és farmernadrágomat, és gyerünk. Az iskolában irodalomból és testnevelésből jeleskedtem, matekból kevésbé, és képzelje, azt csináltam egész életemben, nem szörnyű ez?

 

Elég rosszul hangzik, de most már azt csinálja, amit szeret! Sok verset ír gyermekeknek, és nemrég saját költeményeivel köszöntötték születésnapja alkalmából..

Örömmel adták elő a verseimet, láttam rajtuk, hogy szeretik. Mikor iskolás voltam, a kötelező verseket mi sem szerettük annyira, ha a gyermek érzi, hogy szeretet van a versben, akkor szívesebben nyúl hozzá. Általában a férjem mesélt az unokáinknak, míg én a konyhában tüsténkedtem. Egyszer viszont én feküdtem le az Istvánka nevű unokámmal, és kérte, hogy meséljek neki. A gyerek nagyokat nevetett rajta, a végén csak annyit mondott: „ A Papa jól mesél, de Te sokkal jobb vagy!”

 

Gyerekkorára felemás érzésekkel emlékszik vissza, Wekerlén és vidéken is éltek, a háború miatt viszontagságos idők voltak…

Második osztályos koromban kezdődött a háború, bombázták Wekerlét. Addig nagyon vidám gyerekkorunk volt. A kétségbeesés fogott el, hisztériás rohamokat kaptam, az édesapám készített egy bunkert a kertünkben, de szerencsére nem bombázták le a házunkat. Édesanyámmal és három öcsémmel Sárkeresztúrra költöztünk, majd amikor vége lett a háborúnak, mindannyian visszaköltöztünk Wekerlére.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.