2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kampányszerű út- és járdajavítások

Főoldal>Közérdekű>Kampányszerű út- és járdajavítások
 
Írta: Szerk.
2024. április 11. 15:07
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest útjai és járdái katasztrofális állapotban vannak, de most, a közelgő önkormányzati választás előtt mindenhol kátyúznak. A szemfényvesztés valós: míg júniusig 70-80 millió forintos nagyságrendet áldoznak a kispesti utakra minden hónapban, addig a választás után már csak havi 10 milliót költenek erre a feladatra.

Hosszú évek javítás nélkül

 

 

Bár az önkormányzat 2021-es büdzséjében 225 millió forintot különített el utak, parkolók és járdák felújítására, 2020 második felétől bő másfél éven át nem írták ki a közbeszerzési eljárást, ami a munkák elvégzését lehetővé tette volna. Ennek hiányában „azokat a feladatokat végeztettük el, amelyek szakmai megítélésünk szerint különösen sürgős, balesetveszélyes” – írták még 2021-ben Fekete Márk önkormányzati képviselő kérdésére az önkormányzattól. A válaszból az is kiderült, hogy 2020. június 30-a és 2021 júniusa között mindösszesen 13 millió forintot költöttek az út- és járdahibák javítására. A helyzet gyakorlatilag 2022-ben sem változott, abban az évben utak és járdák felújítására a százmilliós terv helyett csupán pár tíz millió forintot költött az önkormányzat.

 

Választási szemfényvesztés 

 

 

Most azonban, a választás közeledtével ellepték a közösségi oldalakat a kispesti útjavításos videók és fotók. A munkákat végző Közpark Kft. idei üzleti tervéből kiderül, hogy nem csak a rossz nyelvek beszélik azt, mindez a közelgő polgármesterválasztásnak szól.

Az idei évben az erre a feladatra fordítandó összegek havi bontása is jól bizonyítja mindezt, hiszen míg a választás előtt, márciusban és áprilisban 75-75 millió forintot, májusban 80 milliót, júniusban pedig 67,5 millió forintot fordítanak az utak, járdák javítására, addig júliustól mélyrepülés következik; onnantól már csak havi 10 millió forintot fognak szánni erre a feladatra.

Pedig ha a kampánytempóban folytatnák a felújításokat, talán már az sem volna elég, olyan rettenetesen rossz állapotban vannak Kispest útjai.

 

Katasztrofális a helyzet

 

Azon a képviselők sokat vitatkoznak, vajon melyik városrészben a legrosszabb a helyzet. Egyesek szerint Wekerletelep élen jár, ami külön szégyen egy olyan városrészben, amelynek országszerte csodájára járnak. Ékes Gábor és Lazányi Ferenc önkormányzati képviselők lapunknak elmondták: – Az, hogy bukdácsolunk a járdáinkon, óvatosan manőverezünk a kátyúk közt utcáinkban, vagy térdig állunk a vízben az egyre gyakoribb özönvízszerű esőzések után, különösen méltatlan egy olyan városrészben, amely a kerület ékszerdoboza.

De Hagyományos Kispesten is bőven találunk borzasztó állapotú utakat.

 

Hanyagság felsőfokon

 

Nemcsak az utak, a járdák is rengeteg helyen balesetveszélyesek. Erre az egyik legdurvább példa a Nádasdy utca 70. szám előtti járdaszakasz volt, amely hosszú évekig „csak” repedezett és töredezett, mígnem tavaly nyárra beszakadt, majd kinőtt belőle jó néhány akácfa is. Az önkormányzat mindössze annyit tett, hogy piros-fehér szalaggal elkerítette a veszélyes részt, a gyalogosok pedig az úttesten közlekednek. Amikor azonban a közösségi fórumokon megjelent az önkormányzat hanyagságát bemutató poszt a gödörből kinövő akácfákkal, hogy hogy nem, a járdát azonnal megjavították.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.