2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Karácsonyi gondolatok

Főoldal>Közülünk>Karácsonyi gondolatok
 
Írta: Szerk.
2023. december 24. 16:34
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hangolódjunk rá és érezzük át a karácsony lelki mondanivalóját Harkai Ferenc, a Kispest- Központi Református Egyházközség lelkipásztorának ünnepi gondolataival.

Ó, Seregek Ura, igaz bíró, vesék és szívek vizsgálója!”

(Biblia; Jeremiás 11, 20)

 

Gyakran halljuk: „Csak egészség legyen!” Talán többen össze is rezzenek, ha azt hallják nefrológushoz, vagy kardiológushoz kell menni kivizsgálásra! Gond van a vesénkkel, vagy a szívünkkel. Kihez menjünk? Ki vizsgáljon minket? Meg lehet-e benne bízni? Melyik a jó vizsgálat? Hogyan fogják a legjobban diagnosztizálni az adott szervünk baját?

 

Időnként az is elhangzik: „Isten mindent lát!” Ezzel a kijelentéssel van, amikor biztatjuk magunkat, egymást: nem kell félni van segítség! Néha pedig figyelmeztetésként hangzik: vigyázzunk mit teszünk, mert van, AKI előtt semmi sem marad titokban!

 

Jeremiás prófétának éppen az életére törnek azok, akiktől erre a legkevésbé várnánk: akikkel egy közösségből származott, az Anátótiak. Reménysége az, hogy Isten fog igazságot szolgáltatni.

 

Advent – Karácsony különleges ünnep. Egyrészt emlékezünk egy több, mint kétezer évvel ezelőtti eseményre: Betlehemben megszületett Jézus Krisztus! Ezelőtt várták, hogy eljön a megígért Szabadító. Ez volt az első advent, ami váratlanul ért véget, amikor Szűz Mária életet adott Isten egyszülött fiának! Most is várjuk a Karácsonyt, mint ünnepet, amikor remélhetőleg szeretteink körében emlékezhetünk a Megváltó születésére. De, ez az Advent már a második, amikor várjuk Jézus Krisztus visszajövetelét, aki már nem a bűnök megbocsátásáért jön, hanem azért, hogy ítéletet tartson a világ fölött. Elpusztítson mindent, és mindenkit, aki a bűnhöz kötődik és örök életben tartson mindenkit, akit az első eljövetelével megszabadított!

 

A jeremiási idézetet értsük így: Jézus Krisztus az, aki megvizsgálja mi van bennünk! Tudnunk kell, hogy mindnyájunkban van baj: bűn, amely Istentől elfordulást jelent. Isten megvizsgál minket: vesénket és a szívünket! Nem azt mondja, amit elsőre hallani szeretnénk: „Minden rendben van!” Hanem azt mondja, ami sokkal jobb hír: „Van egy tökéletes terápia: Jézus Krisztusban” Ezt így olvassuk János evangéliumában: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

 

Így legyen áldott Adventünk és nagyon boldog Karácsonyunk 2023-ban!

Harkai Ferenc

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.