2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e95f0f1797e2.jpg]

Kispest: 98% NEM

Főoldal>Közérdekű>Kispest: 98% NEM
 
Írta: Szerk.
2016. október 08. 11:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elutasították a kötelező betelepítési kvótát a kispestiek. Az országos trendekhez hasonlóan az október 2-ai népszavazáson részt vevő kerületi lakosok 98 százaléka, 16 421 ember szavazott nemmel; ezzel új egység jött létre, hiszen az elmúlt néhány választáson egy párt vagy jelölt sem kapott ennyi szavazatot. Országosan több mint 3,3 millióan szavaztak nemmel a kényszerbetelepítésre; az eredmény alapján a kormány az Alaptörvény módosítását kezdeményezte. Kispest MSZP-s országgyűlési képviselői nem veszik figyelembe a népszavazás eredményét, és nem támogatják az Alaptörvény módosítását sem.

Több mint 3,36 millió magyar döntött az EU-s betelepítési kvóta ellen az október 2-ai népszavazáson, amelyen a szavazók több mint 98 százaléka szavazott nemmel. A szavazáson országosan a választópolgárok 41,3 százaléka szavazott érvényesen. Kispesten szintén 98 százalékos a nem szavazatok aránya, ami azt jelenti, több mint 16 400-an szavaztak a kvóta ellen. Ekkora támogatást a közelmúltban egy párt vagy jelölt sem tudott szerezni kerületünkben. Az eredmény azt mutatja, Kispesten pártállástól függetlenül mondtak nemet az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájára, és értenek egyet ebben az ügyben a magyar kormánnyal. Az is látható, hogy az emberek nem hallgattak a kerület baloldali képviselőire, akik az otthonmaradásra buzdítottak, hiszen a kispesti érvényesen szavazók aránya meghaladja a budapesti átlagot. Kispest MSZP-s országgyűlési képviselői, Burány Sándor és Hiller István az elsöprő eredmények ellenére sem foglalkoznak a népszavazáson kinyilvánított népakarattal.

– Az MSZP-frakció az alaptörvénymódosítás vitájában és szavazásában kollektíve nem vesz részt – válaszolta kérdésünkre Hiller István, aki elmondása szerint nem vett részt a népszavazáson sem. A szintén MSZP-s Burány Sándor nem válaszolt kérdéseinkre.

 

Új egység jött létre

 

Dr. György István kormánymegbízott szerint egy új egység jött létre Magyarországért azzal, hogy az október 2-i népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre.

– Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését – mondta dr. György István, s hozzátette, 3,3 millió ember egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményezte a miniszterelnök az Alaptörvény módosítását. Kiemelte: a népszavazás a legdemokratikusabb intézmény, és Európában eddig egyedül Magyarországon kérdezte meg a kormány az emberek véleményét ebben a témában.

– Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, az Alaptörvény sikeres módosítása érdekében egyeztetést kezdeményezett minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével, sajnálatos, hogy erre az ellenzéki pártok közül az MSZP és az LMP nem, csak a Jobbik ment el – fogalmazott Földesi Gyula (Fidesz), kispesti választókerületi elnök. – Ez azt jelenti, hogy az MSZP és az LMP nem veszi figyelembe 3,3 millió magyar véleményét, és továbbra is pártpolitikai szempontoknak rendeli alá a brüsszeli bevándorlási kvóták ügyét – folytatta Földesi.

 

Kontraszt

 

Nemzetközi visszhangja is volt a magyar népszavazásnak. Az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz rámutatott, hogy a referendumon többen szavaztak a kvóták ellen, mint 2003-ban Magyarország EUtagsága mellett. A lengyel külügyminiszter, Witold Waszczykowski pedig úgy értékelte a magyar népszavazás eredményét, hogy a jelzés egyértelmű, a magyar társadalom óriási része támogatását fejezte ki Orbán migrációs politikája iránt. Mint mondta, a magyar kormányfő ezáltal felhatalmazást kapott ennek a politikának a megvalósításához.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.