2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesten temetik a hajószerencsétlenség áldozatát

Főoldal>Közélet>Kispesten temetik a hajószerencsétlenség áldozatát
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 27. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szerdán hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét. A zenésztől a Kispesti Temetőben vesznek végső búcsút február 1-jén.

A koporsót szállító, Milánóból érkezett menetrend szerinti Malév-járat szerdán, háromnegyed 12-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

Fehér Sándorné az MTI-nek elmondta, Olaszországban ő azonosította fia holttestét, és egy nagy sebet látott a fején, így egyelőre nem tudja, koponyatörés, vagy fulladás okozta-e fia halálát. Az édesanya közölte azt is: fiától február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben vesznek végső búcsút. A 38 éves elismert cigányzenészt a közelmúltban elhunyt édesapja mellett helyezik örök nyugalomra.

 

Klasszikus zenét játszott

A főként klasszikus zenét játszó Fehér Sándor hegedűművész 1973. március 31-én született Budapesten. A neves zenészdinasztiából származó Sándor öt éves kora óta hegedült, és a tudását kezdetben édesapjától sajátította el. A középiskolát a Szent István Gimnáziumban végezte, diplomáját pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg, de tanult a bécsi konzervatóriumban is.

Édesanyja elmondása szerint szeptembertől az Amerikai Egyesült Államokban tanult volna, hogy mesterfokozatot szerezzen, majd doktori képzésben vegyen részt, de tervei között szerepelt, hogy ősztől egy iskolát alapít tehetséges gyermekeknek, illetve a magyar zenei ABC módszertanát meghonosítva oktasson kisdiákokat az Egyesült Államokban. Ennek érdekében fel akart hagyni a hajókon való zenéléssel, ez lett volna az utolsó, ilyen jellegű vállalása - tette hozzá.

 

Visszament a hegedűjéért

Fehér Sándor azután vesztette életét, amikor a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó, amelyen zenészként dolgozott, január 13-án éjjel a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. Szemtanúk elmondása szerint segédkezett a megfeneklett hajón utazó gyermekek evakuálásában, majd visszament kabinjába hegedűjéért, de többé nem került elő. Holttestét napokkal később találták meg a már vízzel elárasztott hajótestben.

A tragédia éjszakáján a luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar.

Kedden újabb holttestet találtak az olasz hatóságok, ezzel 16-ra emelkedett a baleset áldozatainak száma, 22 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Fehér Sándor hegedűművész a katasztrófa egyetlen magyar áldozata.

 

Forrás: www.magyarhirlap.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.