2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti kézművesek termékeit gyűjti össze a Csipkecsirke

Főoldal>Közülünk> Kispesti kézművesek termékeit gyűjti össze a Csipkecsirke
 
Írta: Szerk.
2017. február 06. 09:51
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kézműves birodalom nyílt Kispesten. A Csipkecsirke egy apró családias ajándékbolt, amely kizárólag egyedi, magyar kézműves termékeket árusít. Egyre többen keresnek egyedi ajándék – és lakberendezési tárgyakat, az üzlet pont ezeket az igényeket elégíti ki.

Sokak hobbija a kézműves termékek készítése, de értékesítésre kevesen fordítanak energiát.  Balogh Diána egyik küldetése, hogy a családias kis üzletébe összegyűjtse a kispesti kézművesek termékeit. Ugyanis a Csipkecsirke ötlete is a felhalmozódott kézműves produktumok kihasználatlanságából ered.

 

 

- Egy kedves-kispesti ismerősöm a wekerlei kultúrházban tart varrótanfolyamokat, gyönyörű ékszereket is készít, amelyeket idő és alkalom híján nem tudott értékesíteni. Emellett magam is szeretek tárgyaknak új életet, értelmet adni, szivesen alkotok és megvalósítom az elképzeléseimet. Ebből kiindulva született meg az alapötlet, hogy jó lenne egy kis bolt, ahol azon kézművesek termékeit fésülném egybe, akik tehetséges alkotók, gyönyörű, egyedi dolgok kerülnek ki a kezük alól, de nem minden esetben van a család mellett idejük, energiájuk az értékesítéssel foglalkozni – mondta el lapunknak a Csipkecsirke üzlet történetét Balogh Diána.

 

A Csipkecsirke november óta várja a kézműves termékek iránt érdeklődő vásárlókat az Ady Endre út elején található kis házikóban.

 

 

- Minden alkotó, akit megkerestem, örömmel csatlakozott a Csipkecsirke csapatához, van köztük olyan neves, népszerű wekerlei alkotó hölgy, aki azt mondta, bár van saját oldala az interneten, de végre van egy hely, ahol fizikailag is jelen tud lenni az alkotásaival. Az alkotók, akik jelen vannak üzletemben többségében kispestiek, de az ország más pontjairól is vannak nagyon népszerű termékeket készítő kézművesek, akik képviseltetik magukat a Csipkecsirkében. Köztük megtalálhatóak iparművészek, keramikusok, grafikusok, de tehetséges háziasszonyok is. Amihez ragaszkodom, hogy magyar, egyedi termék legyen, ami boltom polcaira kerül – szögezte le Balogh Diána. Az ötletgazda elmondta, hogy teljesen pozitív számára, hogy milyen sok kézműveskedő van a kerületben, akik szintén felületet keresnek az értékesítésre. Balogh Diána teljesen nyitott a helyiek megkeresésére.

 

- A vevők örömmel térnek be nézelődni, beszélgetni, és vásárolni. Negyed év alatt kialakult egy törzsréteg is, akik követik a bolt életét, fejlődését. Nagyon megtisztelő és próbálok ennek megfelelni – mondta Diána.

 

 

A Csipkecsirke apró lakberendezési tárgyakat, kiegészítőket is tart, mint kerámia szappantartók, konyhai kiegészítők, tányéralátét, kötény, terítő, díszpárnák, szezonális dísze. A bolt védjegye - ha megoldható a kivitelezésnél - a régi csipkék használata, amelyet szintén értékelnek a vevők, még a fiatalabb korosztály is. Minden darab egyedi, melyet árulok, két egyforma termék nem igen szokott lenni – magyarázta a Csipkecsirke kitalálója, aki kifejezetten szereti, ha valaki egyedi elképzeléssel tér be az üzletbe, minden kérést szívesen teljesítenek. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.