2020. július 05., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Konzultáció indult a közigazgatási rezsicsökkentésről

Főoldal>Közélet>Konzultáció indult a közigazgatási rezsicsökkentésről
 
Írta: Szerk.
2015. június 17. 16:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kormány konzultációt indított azzal kapcsolatban, hogy a közigazgatási rezsicsökkentés részeként mely díjakat és illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg. A cél, hogy a jövő év januárjától a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak összességében kevesebbet kelljen fizetniük az állami szolgáltatásokért. A kérdőívek Kispesten, a Kerületi (járási) hivatalban és az interneten is kitölthetők – tudtuk meg dr. György István budapesti kormánymegbízottól.

Csökkenti, illetve megszünteti a kormány az illetékek egy részét jövőre. Hogy pontosan melyeket arról megkérdezik az állampolgárokat és a vállalkozókat. Dr. György István, budapesti kormánymegbízott elmondta, az állami rezsicsökkentéssel a kormány összesen 10 milliárd forinttal mérsékli majd a terheket. Mint mondta, a konzultációban részt vevő magánszemélyek és vállalkozások 4-4 csökkentendő vagy eltörlendő elemet jelölhetnek meg egy-egy kilences listán, illetve saját javaslatot is tehetnek 2015. augusztus 6-ig.

 

dr. György István kormánymegbízott

 

– Véleményt mondani a fővárosban személyesen a kerületi hivatalok ügyfélszolgálatain lehet, ahol a hivatalok munkatársai igény esetén segítséget nyújtanak a kérdőív kitöltésében, de a kormányhivatalok honlapjánonline is megtehetők a javaslatok – tájékoztatott dr. György István. Az eddigi tapasztalatokról elárulta, hogy a budapesti helyszíneken az első héten több mint 6500-an mondtak véleményt, ebből több mint 5700 magánszemély, és csaknem 800 vállalkozás.

 

A kérdőívek kitöltése önkéntes és anonim. Kispesten a Budapesti Kormányhivatal XIX. Kerületi Hivatalában (XIX. Városház tér 18-20.) az okmányirodában, illetve a C épület gyám- és hatósági osztályának ügyfélszolgálatánál találják meg a kérdőíveket az érdeklődők.

 

A kormány által mérsékelni javasolt díjak között található például a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésének költsége, az ellopott gépjármű forgalomból kivonásának díja vagy az ellopott igazolványok pótlásának összege. Az állami rezsicsökkentés eredményeként a kormány 2016-ban már 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt tervez a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése miatt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.