2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Konzultáció indult a közigazgatási rezsicsökkentésről

Főoldal>Közélet>Konzultáció indult a közigazgatási rezsicsökkentésről
 
Írta: Szerk.
2015. június 17. 16:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kormány konzultációt indított azzal kapcsolatban, hogy a közigazgatási rezsicsökkentés részeként mely díjakat és illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg. A cél, hogy a jövő év januárjától a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak összességében kevesebbet kelljen fizetniük az állami szolgáltatásokért. A kérdőívek Kispesten, a Kerületi (járási) hivatalban és az interneten is kitölthetők – tudtuk meg dr. György István budapesti kormánymegbízottól.

Csökkenti, illetve megszünteti a kormány az illetékek egy részét jövőre. Hogy pontosan melyeket arról megkérdezik az állampolgárokat és a vállalkozókat. Dr. György István, budapesti kormánymegbízott elmondta, az állami rezsicsökkentéssel a kormány összesen 10 milliárd forinttal mérsékli majd a terheket. Mint mondta, a konzultációban részt vevő magánszemélyek és vállalkozások 4-4 csökkentendő vagy eltörlendő elemet jelölhetnek meg egy-egy kilences listán, illetve saját javaslatot is tehetnek 2015. augusztus 6-ig.

 

dr. György István kormánymegbízott

 

– Véleményt mondani a fővárosban személyesen a kerületi hivatalok ügyfélszolgálatain lehet, ahol a hivatalok munkatársai igény esetén segítséget nyújtanak a kérdőív kitöltésében, de a kormányhivatalok honlapjánonline is megtehetők a javaslatok – tájékoztatott dr. György István. Az eddigi tapasztalatokról elárulta, hogy a budapesti helyszíneken az első héten több mint 6500-an mondtak véleményt, ebből több mint 5700 magánszemély, és csaknem 800 vállalkozás.

 

A kérdőívek kitöltése önkéntes és anonim. Kispesten a Budapesti Kormányhivatal XIX. Kerületi Hivatalában (XIX. Városház tér 18-20.) az okmányirodában, illetve a C épület gyám- és hatósági osztályának ügyfélszolgálatánál találják meg a kérdőíveket az érdeklődők.

 

A kormány által mérsékelni javasolt díjak között található például a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésének költsége, az ellopott gépjármű forgalomból kivonásának díja vagy az ellopott igazolványok pótlásának összege. Az állami rezsicsökkentés eredményeként a kormány 2016-ban már 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt tervez a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése miatt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.