2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányzati forrásból fejlődik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet is

Főoldal>Közérdekű>Kormányzati forrásból fejlődik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet is
 
Írta: Szerk.
2022. február 21. 11:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy minden igényt kielégítő, modern diagnosztikai épülettel gyarapodik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. A fejlesztés az elmúlt évek orvostechnológiai és informatikai eszközbeszerzéseihez hasonlóan a kormány Egészséges Budapest Programjának forrásaiból valósul meg. Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke emlékeztetett: míg a baloldal kormányzása idején súlyos százmilliárdokat vontak ki az egészségügyből, addig az Orbán-kormány több mint 500 milliárdos fejlesztést hajtott végre az egészségügyben.

Javában zajlanak a munkálatok pesterzsébeti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben: a csaknem félmillió lakos egészségügyi ellátásért felelős intézmény egy modern, minden igényt kielégítő diagnosztikai épülettel gyarapodik, amelyben három diagnosztikai egységet alakítanak ki: egy MR-, egy CT- és egy DEXA-vizsgálót (csontsűrűség). Mindezek mellett parkolóhelyekkel is bővül az épület.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke a helyszín bejárását követően lapunknak felidézte: A vidéki egészségügyi ellátórendszer megújítását követően a kormány 2017-ben útjára indította az Egészséges Budapest Programot nevű, 700 milliárd forint keretösszegű programját, amely számos Pest megyei és fővárosi kórház és szakrendelő fejlesztését teszi lehetővé.

 

„A fejlesztések nemcsak az infrastruktúrát érintik, hanem az eszközállomány bővítését is lehetővé teszik. Ennek köszönhetően folyamatosan fejlődik, korszerűsödik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet is. Ne feledjük: a baloldal kormányzása idején 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből, miközben a fővárosi betegellátás és a kórházak teljesen leépültek, eladósodtak.

 

Ezzel szemben 2010 után az Orbán-kormány a rendszerváltozás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést hajtotta végre az egészségügyben. Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a kudarcos baloldali kormányzás! Előre menjünk, ne hátra! – egyértelműsítette a kormánypárt választókerületi elnöke.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.