2023. június 10., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közbiztonság: nem véd a szúnyogháló

Főoldal>Közérdekű>Közbiztonság: nem véd a szúnyogháló
 
Írta: Pászti András
2014. július 01. 16:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közbiztonsági fórumot tartott a kispesti rendőrkapitányság és a kerületi hivatal, ahol a tavalyi évről szóló beszámoló mellett a legjellemzőbb szezonális bűncselekményekre is felhívta a figyelmet a Rendőrség.

Járási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a rendőrség épületében, ahol a XIX. Kerületi Hivatal vezetője, dr. Kovács Bence ismertette a tavaly megalakult intézmény és a Rendőrség együttműködésének részleteit. Marticsek János r. alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője beszámolójában elmondta, a 2009-2013 közötti időszakban a tavalyi évben érték el a legjobb eredményt a XIX. kerületben nyomozáseredményesség szempontjából. Felhívta a figyelmet a megelőzés fontosságára, különös tekintettel a fiatalkorúak és az idősebbek esetén. Előbbiek esetén többek között az „iskola rendőre” program bizonyul hasznosnak, idén a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzésére, illetve felderítésére fektetnek nagyobb hangsúlyt. Az idősebb hölgyek számára pedig az utóbbi években nyaranta az egyre gyakoribb nyaklánckitépések jelentenek veszélyt. Kerületi nyugdíjas szervezetekkel, egyházakkal együttműködve igyekeznek őket is felkészíteni, hogyan előzhető meg a baj, illetve mit tegyenek, hová forduljanak, ha áldozattá válnak.

Marticsek János alezredes, dr. Kovács Bence, a XIX. kerületi járási hivatal vezetője és dr. Ormossy Attila ezredes 

 

Szintén nyáron, elsősorban a kertvárosi részeken okoznak problémát az éjszakára nyitva hagyott ablakok. Az alezredes hangsúlyozta, hogy a szúnyogháló sem akadályozza meg a besurranókat, ezért mindenképp zárjuk be azokat a földszinti ablakokat éjszakára, ahol nem tartózkodunk.

 

Az eseményen részt vett Dr. Ormossy Attila ezredes, a BRFK Szakirányító Főosztály vezetője, korábbi kispesti rendőrkapitány, valamint Szathury Kolos és Lázár Tamás önkormányzati képviselők, illetve Dódity Gabriella bizottsági tag, a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.