2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közösségi költségvetés: a kispestiek javaslatait várják

Főoldal>Közérdekű>Közösségi költségvetés: a kispestiek javaslatait várják
 
Írta: Szerk.
2018. október 12. 13:19
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A tavalyi évvel ellentétben idén már a kispestiek javasolhatják azokat a helyszíneket, amelyeket szeretnének megújíttatni a közösségi költségvetés összegéből. A Fidesz-KDNP frakció mindenkit buzdít a részvételre, hiszen így olyan munkálatokra is sor kerülhet, amelyekre korábban nem áldozott a baloldali vezetésű önkormányzat. Ilyen például a Mézeskalács óvoda udvarának a felújítása, amelyet Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok már jó ideje szorgalmazott.

Megkezdődtek a 2019-es Kispesti Közösségi Költségvetéssel kapcsolatos október 31-ig tartó egyeztetések, amelynek során az önkormányzat Kispest városrészein összesen 42 millió forintot költ fejlesztésekre a lakosság javaslatai alapján.

 

Idén hét városrész vonatkozásában várja az önkormányzat a lakosság ötleteit:

 • Felső-Kispest 1 (Üllői út – Simonyi Zsigmond utca – Vak Bottyán utca közötti terület),
 • Felső-Kispest 2 (Üllői úttól északra – Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület),
 • Felső-Kispest 3 (Üllői út – Ady Endre út – Kisfaludy utca közötti terület),
 • Felső-Kispest 4. (Üllői út – Ady Endre út – Hofherr Albert utca közötti terület),
 • Kertváros,
 • Hagyományos Kispest,
 • Wekerletelep.

A Fidesz-KDNP-frakció is üdvözli a kezdeményezést, hiszen a lakosság bevonásával és javaslatai alapján olyan fejlesztésekre is sor kerülhet, amelyekre az önkormányzat nem fordított kellő figyelmet. Ilyen például a Puskás Iskola udvara, ahol az utóbbi években több baleset is történt, noha Gajda Péter (MSZP) polgármester 2014-ben ígéretet tett, hogy teljesen felújítják azt. Ez azóta sem történt meg: 2015-ben egy kislány foga törött ki, amikor megbotlott az iskolaudvar feltöredezett aszfaltján, 2017. március végén pedig egy ötödikes gyermek karja eltört, amikor elesett a betont felnyomó fák gyökerében. Az udvar azóta is balesetveszélyes. A tavalyi közösségi költségvetési egyeztetésben lehetőség volt szavazni a felújításra, azonban nem az kapta a legtöbb szavazatot.

 

– Mindenkit arra buzdítok, hogy vegyen részt a fórumokon, és mondja el javaslatait. Ezen az úton talán lehetőség adódik arra, hogy megvalósuljanak olyan szükséges fejlesztések, amelyekkel eddig érdemben nem foglalkozott a városvezetés. Ilyen például a Mézeskalács Óvoda Beszterce utcai telephelyének udvara, amelynek felújítását éveken át hiába kérték a szülők, és jómagam is hiába jeleztem a polgármesternek átadott 60 oldalas összefoglaló anyagban, amelyben az óvodákban és bölcsődékben legszükségesebb munkálatokra hívtam fel a figyelmet. Most azonban megszavazhatták, hogy újuljon meg, amelyet már birtokba is vehettek a gyerekek – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

Az eddigiektől eltérően a kispestiek nem 4-4 lehetőség közül választhatnak városrészenként egy fejlesztést, hanem akár személyesen, levélben, elektronikusan, vagy lakossági fórumokon saját maguk tehetnek javaslatokat 2018. október 31-ig.

 

A javaslattételi lapot innen tölthetik le, ezen a linken pedig online kitölthetik.

 

Ezeket elektronikusan a gajda@kispest.hu email címre, postán levélben pedig a 1195 Budapest, Városház tér 18-20. címre lehet eljuttatni. Személyesen a Városháza portáján, vagy a Kispesti Rendészeti Központban (Budapest, Eötvös utca 3-7.) lehet leadni, de a lakossági fórumokon is megtehetők a javaslatok.

A lakossági fórumok helyszínei és időpontjai pedig a következők:

 • október 12. (péntek) 17 óra Élmunkás-lakótelep - 68-as busz végállomása
 • október 16. (kedd) 17 óra Csokonai u. 5. - a Kispesti Bóbita Óvoda előtti park
 • október 17. (szerda) 17 óra Központi játszótér, Nagysándor József és Petőfi utca között
 • október 18. (csütörtök) 17 óra Hofherr Albert és Jázmin utca sarkán lévő zöldterület
 • október 30. (kedd) 17 óra Kossuth tér

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.