2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közösségi költségvetés: a kispestiek javaslatait várják

Főoldal>Közérdekű>Közösségi költségvetés: a kispestiek javaslatait várják
 
Írta: Szerk.
2018. október 12. 13:19
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A tavalyi évvel ellentétben idén már a kispestiek javasolhatják azokat a helyszíneket, amelyeket szeretnének megújíttatni a közösségi költségvetés összegéből. A Fidesz-KDNP frakció mindenkit buzdít a részvételre, hiszen így olyan munkálatokra is sor kerülhet, amelyekre korábban nem áldozott a baloldali vezetésű önkormányzat. Ilyen például a Mézeskalács óvoda udvarának a felújítása, amelyet Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok már jó ideje szorgalmazott.

Megkezdődtek a 2019-es Kispesti Közösségi Költségvetéssel kapcsolatos október 31-ig tartó egyeztetések, amelynek során az önkormányzat Kispest városrészein összesen 42 millió forintot költ fejlesztésekre a lakosság javaslatai alapján.

 

Idén hét városrész vonatkozásában várja az önkormányzat a lakosság ötleteit:

 • Felső-Kispest 1 (Üllői út – Simonyi Zsigmond utca – Vak Bottyán utca közötti terület),
 • Felső-Kispest 2 (Üllői úttól északra – Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület),
 • Felső-Kispest 3 (Üllői út – Ady Endre út – Kisfaludy utca közötti terület),
 • Felső-Kispest 4. (Üllői út – Ady Endre út – Hofherr Albert utca közötti terület),
 • Kertváros,
 • Hagyományos Kispest,
 • Wekerletelep.

A Fidesz-KDNP-frakció is üdvözli a kezdeményezést, hiszen a lakosság bevonásával és javaslatai alapján olyan fejlesztésekre is sor kerülhet, amelyekre az önkormányzat nem fordított kellő figyelmet. Ilyen például a Puskás Iskola udvara, ahol az utóbbi években több baleset is történt, noha Gajda Péter (MSZP) polgármester 2014-ben ígéretet tett, hogy teljesen felújítják azt. Ez azóta sem történt meg: 2015-ben egy kislány foga törött ki, amikor megbotlott az iskolaudvar feltöredezett aszfaltján, 2017. március végén pedig egy ötödikes gyermek karja eltört, amikor elesett a betont felnyomó fák gyökerében. Az udvar azóta is balesetveszélyes. A tavalyi közösségi költségvetési egyeztetésben lehetőség volt szavazni a felújításra, azonban nem az kapta a legtöbb szavazatot.

 

– Mindenkit arra buzdítok, hogy vegyen részt a fórumokon, és mondja el javaslatait. Ezen az úton talán lehetőség adódik arra, hogy megvalósuljanak olyan szükséges fejlesztések, amelyekkel eddig érdemben nem foglalkozott a városvezetés. Ilyen például a Mézeskalács Óvoda Beszterce utcai telephelyének udvara, amelynek felújítását éveken át hiába kérték a szülők, és jómagam is hiába jeleztem a polgármesternek átadott 60 oldalas összefoglaló anyagban, amelyben az óvodákban és bölcsődékben legszükségesebb munkálatokra hívtam fel a figyelmet. Most azonban megszavazhatták, hogy újuljon meg, amelyet már birtokba is vehettek a gyerekek – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

Az eddigiektől eltérően a kispestiek nem 4-4 lehetőség közül választhatnak városrészenként egy fejlesztést, hanem akár személyesen, levélben, elektronikusan, vagy lakossági fórumokon saját maguk tehetnek javaslatokat 2018. október 31-ig.

 

A javaslattételi lapot innen tölthetik le, ezen a linken pedig online kitölthetik.

 

Ezeket elektronikusan a gajda@kispest.hu email címre, postán levélben pedig a 1195 Budapest, Városház tér 18-20. címre lehet eljuttatni. Személyesen a Városháza portáján, vagy a Kispesti Rendészeti Központban (Budapest, Eötvös utca 3-7.) lehet leadni, de a lakossági fórumokon is megtehetők a javaslatok.

A lakossági fórumok helyszínei és időpontjai pedig a következők:

 • október 12. (péntek) 17 óra Élmunkás-lakótelep - 68-as busz végállomása
 • október 16. (kedd) 17 óra Csokonai u. 5. - a Kispesti Bóbita Óvoda előtti park
 • október 17. (szerda) 17 óra Központi játszótér, Nagysándor József és Petőfi utca között
 • október 18. (csütörtök) 17 óra Hofherr Albert és Jázmin utca sarkán lévő zöldterület
 • október 30. (kedd) 17 óra Kossuth tér

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.