2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni

Főoldal>Közérdekű>Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni
 
Írta: Szerk.
2017. november 22. 11:24
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemzeti konzultációt hirdetett a kormány, hogy a magyar emberek eldönthessék, hogy kivel akarnak együtt élni. Mindeközben a Soros-terv pontjait fogadta el az Európai Parlament LIBE szakbizottsága.

Migrációról, határzárról és a Soros-tervről is beszélt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a nemzeti konzultáció kapcsán tartott lakossági fórumon Kispesten. A teltházas teremben a Fidesz politikusa kijelentette: Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni, és a más kultúrájú emberek integrációja nehézkes. Mindemellett a terrorcselekmények többségét bevándorlók vagy bevándorlók leszármazottai követték el világszerte.

 

– A magyar kormány az első pillanattól kezdve azon a helyes állásponton volt, hogy a jog uralmának kell érvényesülnie, és meg kell védeni az ország határait. Sokáig a legtöbb ország nem ezt vallotta, de 2015 után, amikor Európát elérte a modernkori népvándorlás, több ország vezetői korábbi álláspontjuk feladására kényszerültek. Belátták, mi járunk a helyes úton. Magyarország büszke lehet arra, hogy a határzár létrejöttével képes megvédeni a saját határait, és képes saját polgárai számára a biztonságot garantálni. Európa nagyon sok kormánya nem tudott az elmúlt években ennek a feladatnak megfelelni – mondta el a Fidesz frakcióvezetője. Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy Európában a bevándorlók integrációja komoly gondot jelent, és felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években a terrorcselekmények többségét bevándorlók vagy bevándorló hátterű emberek követték el.

 

– A demográfiai problémákat nem bevándorlással, hanem felelős családpolitikával kell megoldani. 2008-ban államcsőd fenyegetett, csak külföldi hitelből tudtak nyugdíjakat és közalkalmazotti béreket fizetni, ide vezették a szocialisták az országot. 2010 óta sikerült a közteherviselésbe olyanokat is bevonni, akiket korábban nem, és ezek az intézkedések is kellettek ahhoz, hogy helyre álljon a költségvetési egyensúly. Ezután megindult a gazdasági növekedés, amely már meghaladja a 3 százalékot. Az elmúlt egy évben a nettó béremelkedés meghaladta a 10 százalékot, és 730 ezerrel több ember dolgozik, mint 2010-ben. Emellett a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény és otthonteremtési program a családok megsegítését célozza – sorolta Gulyás Gergely az elmúlt két ciklus eredményeit, amelyek megőrzése a legfőbb cél a jövő évi választáson. Hozzátette: a 2002 és 2010 közötti, az országot csődbe vivő, legsikertelenebb kormányzás után 7 évvel ma a baloldal vezetőjét ismét Gyurcsány Ferencnek hívják.

 

 

Soros felszámolná a nemzetállamokat

 

A nemzetállamok veszélybe kerültek – erről beszélt a Wekerletelepen a Fidesz kommunikációs igazgatója is, aki szerint a bevándorlás mindennél súlyosabb kérdés most Magyarországon és Európában. Hidvéghi Balázs kiemelte, hogy Soros György tervében a határzár megszüntetése, a migráció elősegítése és a multikulturális, nyitott társadalom megteremtése szerepel.

 

– Régi vitatéma, hogy hogyan egyesüljenek, és működjenek együtt az európai nemzetek. Mindig is két nagy megközelítés létezett. Az egyik, a föderális Európát akarók tábora, akik azt szeretnék, hogy megszűnjenek a nemzetállamok, és a döntések központilag szülessenek meg egy fővárosban. A másik megközelítés – amely mellett mi is kiállunk –, a szuverén, önállóságukat megőrző európai nemzetek önkéntes együttműködését támogatók köre. Utóbbiban nem oldódnak fel a fővárosok, és a nemzeti közösségek maguk hoznak döntéseket. Ez egy nagyon hosszú vita, amelyben Magyarország határozottan kiáll a nemzetállamok mellett, ezért van szükségünk a nemzeti konzultációra, hogy erős felhatalmazást adjunk ennek képviseletére – magyarázta a Hidvéghi.

_____________________________________________________________________________________________

 

A Soros-terv pontjait fogadta el a LIBE

 

Soros terve szerint minden nemzetállamnak le kell bontania a határokat, amelyet Gyurcsány pártja, a DK is támogat. A milliárdos szerint az EU-nak évente 1 millió bevándorlót kell befogadnia, akiket fejenként 9 millió forint állami segéllyel kell támogatni. Bár az ellenzék és az Európai Unió is tagadja, hogy lenne Soros-terv, jól látható, hogy az Európai Parlament szakbizottsága, a LIBE október 19-én elfogadott pontjaiban George Soros javaslatai köszönnek vissza. Megszavazták például az idő és létszámkorlát nélküli betelepítést, a betelepítéseket leginkább azokba az országokba irányítanák, amelyek rosszul állnak ezen a téren, a bevándorlók 30 fős csoportokban kérhetik, hogy ugyanabba a tagállamba telepítsék őket, és megkönnyítenék a családegyesítéseket is. Arról is döntöttek, hogy megbüntetnék a kényszerbetelepítést elutasító országokat, köztük Magyarországot is. Ezek alapján jól látható, hogy Brüsszel megkezdte a Soros-terv végrehajtását.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.