2019. január 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Maroshévizi Fitness – folyamatos mozgásban!

Főoldal>Közülünk>Maroshévizi Fitness – folyamatos mozgásban!
 
Írta: Szerk.
2018. február 07. 09:50
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fontos, hogy testben, és lélekben is jól érezze magát az ember. Egészen kisgyermekkortól, azaz 3-4 éves kortól felnőtt korig bátran neki lehet állni a mozgás bármely formájának. A kispesti Maroshévizi Fitness Iskola Sportegyesülete számtalan lehetőséget nyújt a mozgást, a zenét és a fitneszt kedvelőknek.

A fitnesz egy életforma. Olyan összetett sportág, amelyben érezni kell a ritmust. Az egyesületben például fitnesz, showtánc és sportakrobatika szakosztály is működik. Tehetségkutató, valamint barátságos versenyeket is rendeznek sportágaikban a 3 - 20 éves korosztály részére.

 

Kozma Karola és Lukács Regina duó - Békakirály

 

 

Budapesti részlegük a kispesti Eötvös József Általános Iskolában van, ahol heti 5 edzést tartanak. Másik helyszínükön, a Vecsési Kulturális Központban heti rendszerességgel jönnek össze. Kispesten már 22 éve működnek. Vezetőjük, Maroshévizi Krisztina, aki 1996 óta foglalkozik mozgással, edzősködik. Már igen korán, 4 évesen közel 15 éven át versenyszerűen űzte a ritmikus sportgimnasztikát, akkor még a Spartacus SE színeiben. Saját Fitnesz Iskoláját 2011-ben valósította meg.

 

Amikor az edző is még a színpadon van. 

 

 

Időközben elvégezte az óvónőképzőt és áttért a fitneszre. Ez voltaképp sokkal jobban vonzotta, és ezáltal eredményesebb is volt benne. Majd időrendben következett a Kispest SE, utána tanfolyamként az Erkel Iskolában jött a folytatás. Később az Eötvös Iskola, a Fő utcai Vígadó épülete, ahol speciális sportpadlót is kialakítottak, és végül a KMO Mozgásműhelye, ahol közel 15 évig voltak. Hosszú és tartalmas utat járt be. A később az Eötvösben kapott testnevelőtanári lehetőség pedig megalapozta, hogy lányokat taníthasson fitneszre. Ez immár 9. éve fitnesziskolájának bázisává vált.

 

Shrek gyerek formáció

 

 

Krisztinának a mozgás a lételeme, ebben nőtt fel, hiszen családjában is mindenki sportol valamit. Míg édesapja válogatott súlyemelő, addig édesanyja válogatott röplabdás volt. A mai napig rendszeresen edzi- és képzi magát, és ezt a motivációt igyekszik gyermekeinek is átadni.Hiszen már ő is édesanya. Két gyermeke van, akikre hihetetlenül büszke. Fia focista az FTC-ben, lányát pedig most vették fel a Táncművészeti Egyetemre, 9 évesen.

De ő maga is szép eredményeket ért el, 1996 és 2002 között nemcsak Európa-bajnok, de világbajnoki címet is szerzett. Miközben váltig állítja, hogy bizony nem a díjak a fontosak, nem azok teszik őt azzá, aki. Hanem az, hogy számtalan emberrel találkozhatott, utazott, világot látott, így ezáltallehetőségenyílt sok olyat tanulni, tapasztalni, amelyek előbbre vitték őt az életben és a sportban egyaránt.

 

Élsportolói díjátadás 2017.

 

Az iskolábanaz akrobatikát és a táncot ötvözik, hétvégente versenyezni is viszik a gyerekeket. Az iskola olyan szépen fejlődött, hogy 5 évvel ezelőtt felkérte egykori tanítványát, Nagy Saroltát (29), hogy jöjjön vissza a csapathoz táncot tanítani.

 

Nagy Sarolta

 

Annakidején még 12-14 évesen ő is a Maroshévizi Fitness Iskola SE tagja volt, majd táncművészként folytatta az itt megszerzett tudást. Ő felel most az edzéseken, oktatásokon a mozgásért, hogy minél plasztikusabb legyen az összhatás. Fontos a kidolgozottság és a kreatív akrobatikus elemek használata a 1,5-2,5 perces gyakorlatokban.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.