2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.a6b33c227d21.jpg]

Meghosszabbították a banki adategyeztetés határidejét

Főoldal>Közérdekű>Meghosszabbították a banki adategyeztetés határidejét
 
Írta: Szerk.
2019. június 25. 11:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kellő időt biztosít a banki ügyféladatok egyeztetésére a mai törvénymódosítással meghosszabbított új, október 31-i határidő, így az adatpótlásban érintett több mint egymillió ügyfél esetében az eredeti, június 26-i határidő után sem ütközik semmilyen akadályba bármilyen banki tranzakció.

Négy hónappal meghosszabbítva, október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét ma az Országgyűlés. A törvénymódosítást 156 igen és 1 nem szavazat mellett fogadta el a Ház.

 

A változtatásra azért volt szükség, mert a Magyar Bankszövetség jelezte, hogy az eredeti, június 26-i határidőig az ügyfelek egy részénél nem zárul le a pénzmosás elleni törvény által előírt átvilágítás. E módosítás célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva, hogy a banki tranzakciók július 26. után bármilyen akadályba ütközzenek több mint egymillió ügyfél esetében.

 

A hatékony végrehajtás és a még szükséges ügyfélátvilágítás megkönnyítése érdekében új kötelezettséget is ró a bankokra a törvénymódosítás: a kihirdetés napján 18 órai hatálybalépést követően 3 napon belül minden szolgáltató tájékoztatni köteles azon ügyfeleit, akik esetében nem, vagy nem teljes körűen történt meg az eljárás. Ezzel az érintett ügyfelek egyértelműen tudomást szereznek a hiányzó adatok pótlásának szükségességéről.

 

A pénzmosás elleni törvény 2017. június 26-án lépett hatályba, és a már meglévő ügyfélkör esetében kétéves átmeneti időszakot biztosított az esetlegesen hiányzó adatok, nyilatkozatok pótlására a törvény hatálya alá tartozó szolgáltatóknak. Most ezt az időt hosszabbították meg.

 

Forrás: MTI

Főkép: PXhere.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.