2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Meghosszabbították a banki adategyeztetés határidejét

Főoldal>Közérdekű>Meghosszabbították a banki adategyeztetés határidejét
 
Írta: Szerk.
2019. június 25. 11:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kellő időt biztosít a banki ügyféladatok egyeztetésére a mai törvénymódosítással meghosszabbított új, október 31-i határidő, így az adatpótlásban érintett több mint egymillió ügyfél esetében az eredeti, június 26-i határidő után sem ütközik semmilyen akadályba bármilyen banki tranzakció.

Négy hónappal meghosszabbítva, október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét ma az Országgyűlés. A törvénymódosítást 156 igen és 1 nem szavazat mellett fogadta el a Ház.

 

A változtatásra azért volt szükség, mert a Magyar Bankszövetség jelezte, hogy az eredeti, június 26-i határidőig az ügyfelek egy részénél nem zárul le a pénzmosás elleni törvény által előírt átvilágítás. E módosítás célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva, hogy a banki tranzakciók július 26. után bármilyen akadályba ütközzenek több mint egymillió ügyfél esetében.

 

A hatékony végrehajtás és a még szükséges ügyfélátvilágítás megkönnyítése érdekében új kötelezettséget is ró a bankokra a törvénymódosítás: a kihirdetés napján 18 órai hatálybalépést követően 3 napon belül minden szolgáltató tájékoztatni köteles azon ügyfeleit, akik esetében nem, vagy nem teljes körűen történt meg az eljárás. Ezzel az érintett ügyfelek egyértelműen tudomást szereznek a hiányzó adatok pótlásának szükségességéről.

 

A pénzmosás elleni törvény 2017. június 26-án lépett hatályba, és a már meglévő ügyfélkör esetében kétéves átmeneti időszakot biztosított az esetlegesen hiányzó adatok, nyilatkozatok pótlására a törvény hatálya alá tartozó szolgáltatóknak. Most ezt az időt hosszabbították meg.

 

Forrás: MTI

Főkép: PXhere.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.