2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megtisztítja a kormány Budapesti Vegyiművek területét

Főoldal>Közélet>Megtisztítja a kormány Budapesti Vegyiművek területét
 
Írta: Szerk.
2015. május 28. 12:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fellélegezhet Kispest is, ugyanis a kormány megkezdte a Budapesti Vegyiművek területén található veszélyes anyagok elszállítását. A legveszélyesebb anyagokat a környezetvédelmi szakemberek felügyelete mellett május végéig, a többi hordót pedig év végéig elszállítják az Illatos úti telephelyről – tájékoztatott Tarnai Richárd és Földesi Gyula.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy közvetlen veszély esetén azonnal intézkednek a Kispesthez közeli, egykori Budapesti Vegyiművek területén található veszélyes hulladék elszállításáról. Közvetlenül Lázár bejelentése után Tarnai Richárd kormánymegbízott és a területileg illetékes Pest Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi szakemberei helyszíni vizsgálatot tartottak, amely alapján úgy döntöttek, hogy a legveszélyesebb anyagok eltávolítását azonnal megkezdik. Tarnai Richárd és Földesi Gyula, Kispest-Pesterzsébet Fidesz-KDNP-s választókerületi elnöke közös sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy  első körben a 991 hordónyi, legveszélyesebbnek számító, sérült tartályban lévő, kikristályosodott, mérgező anyagokat szállítják el május végéig. A többi vegyi anyag elszállítására közbeszerzést írnak ki, ezeket várhatóan év végéig szállítják el a 2007 óta felszámolás alatt lévő cég telephelyéről. A munkához szükséges 1,1 milliárd forintot a kormány biztosítja.

 

2008-ban 1,4 milliárdért nem sikerült

 

 Földesi Gyula arra is emlékeztetett, hogy 2008 környékén, a baloldali kormány idején EU-s forrásból 1,4 milliárdot költöttek el arra, hogy a veszélyes anyagokat tartalmazó hordók alól cseréljék ki a talajt. A veszélyes és sérült hordókat azonban otthagyták, tovább szennyezve az immár megtisztított talajt. – A laikus számára is egyértelmű, hogy fordítva kellett volna; először a hordókat kellett volna elvinni, és utána hozzálátni a talajcseréhez. Most vizsgálat folyik az ügyben, hogy hova tűnt ez a pénz – tájékoztatott Földesi.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.