2018. december 12., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújulnak az Erzsébet-táborok

Főoldal>Kölyök>Megújulnak az Erzsébet-táborok
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 12. 15:50
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkétszerezik a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok befogadóképességét és felújítják azokat. A munkálatok jövőre indulnak és várhatóan 2020 nyarára be is fejeződnek, ám ebben az időszakban is zavartalan lesz a táboroztatás.

Megújulnak és több gyermek befogadására lesznek képesek az Erzsébet-táborok Zánkán és Fonyódligetben a kormány döntése értelmében. A 26 milliárd forintos beruházást követően megduplázódik a férőhelyek száma. A munkálatok jövőre indulnak és várhatóan 2020 nyarára be is fejeződhetnek, de ebben az időben is zökkenőmentes lesz a táboroztatás – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

 

Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy az augusztus 31-én lezáruló idei Erzsébet-táborokban 126 ezer gyermeknek tudtak kikapcsolódási lehetőséget biztosítani. A bentlakásos táborokban 30 ezren, köztük 2500 határon túli gyermek vett részt, a napközisek pedig országszerte 500 településen közel 60 ezer fiatalnak nyújtottak kellemes nyári élményeket – mondta. Az Erzsébet-táborok programjai ősszel kirándulásokkal folytatódnak, de majd közös karácsonyozást is szerveznek.

 

Idén először az erdélyi Ivó településen is szerveztek Erzsébet-tábort, ahol nyáron már 1500 magyarországi gyermek nyaralhatott, ősztől pedig csaknem 2000 erdélyi magyar gyermeket fogadnak. A családok éve keretében szintén idén először közel 1000 család vett részt a családi Erzsébet-táborokban. A Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban pedig 1000 speciális ellátást igénylő gyógyulófélben lévő, vagy már gyógyult gyermek töltött időt.

 

Forrás: MTI

Főkép: Demokrata.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.