2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújulnak az Erzsébet-táborok

Főoldal>Kölyök>Megújulnak az Erzsébet-táborok
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 12. 15:50
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkétszerezik a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok befogadóképességét és felújítják azokat. A munkálatok jövőre indulnak és várhatóan 2020 nyarára be is fejeződnek, ám ebben az időszakban is zavartalan lesz a táboroztatás.

Megújulnak és több gyermek befogadására lesznek képesek az Erzsébet-táborok Zánkán és Fonyódligetben a kormány döntése értelmében. A 26 milliárd forintos beruházást követően megduplázódik a férőhelyek száma. A munkálatok jövőre indulnak és várhatóan 2020 nyarára be is fejeződhetnek, de ebben az időben is zökkenőmentes lesz a táboroztatás – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

 

Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy az augusztus 31-én lezáruló idei Erzsébet-táborokban 126 ezer gyermeknek tudtak kikapcsolódási lehetőséget biztosítani. A bentlakásos táborokban 30 ezren, köztük 2500 határon túli gyermek vett részt, a napközisek pedig országszerte 500 településen közel 60 ezer fiatalnak nyújtottak kellemes nyári élményeket – mondta. Az Erzsébet-táborok programjai ősszel kirándulásokkal folytatódnak, de majd közös karácsonyozást is szerveznek.

 

Idén először az erdélyi Ivó településen is szerveztek Erzsébet-tábort, ahol nyáron már 1500 magyarországi gyermek nyaralhatott, ősztől pedig csaknem 2000 erdélyi magyar gyermeket fogadnak. A családok éve keretében szintén idén először közel 1000 család vett részt a családi Erzsébet-táborokban. A Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban pedig 1000 speciális ellátást igénylő gyógyulófélben lévő, vagy már gyógyult gyermek töltött időt.

 

Forrás: MTI

Főkép: Demokrata.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.