2019. április 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mennyire lehet komolyan venni Burány Sándort?

Főoldal>Közélet>Mennyire lehet komolyan venni Burány Sándort?
 
Írta: Szerk.
2018. november 14. 17:06
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Burány Sándor (MSZP-P) büszkén pózolt a napokban, amikor Kispest baloldali városvezetésével karöltve köszöntötték a szociális ágazatban dolgozókat. Kár, hogy a megbecsülését elmulasztotta kifejezni 2016-ban, amikor nem támogatta a Szociális Munka Napja munkaszüneti nappá nyilvánítását. De nem támogatott az elmúlt években több, akár szociális területet érintő, vagy az emberek életét könnyebbé tévő kormányzati intézkedést sem.

Burány Sándor, Kispest szocialistából párbeszédessé lett országgyűlési képviselője a minap büszkén pózolt a közösségi oldalára feltöltött fotóin, amelyeken a szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték a KMO-ban.

 

Ennek nem csak az a szépséghibája, hogy 2016-ban elmulasztotta kifejezni a szociális dolgozók iránti megbecsülését, amikor nem támogatta a Szociális Munka Napjának munkaszüneti nappá nyilvánítását – bár kétség kívül ront a hitelén… De az elmúlt években egy sor olyan intézkedést sem támogatott, amellyel tanúbizonyságot tehetett volna szociális érzékenységéről, vagy abbéli szándékáról, hogy az emberek életét könnyebbé, jobbá tegye.

 

Nem is kell messzebbre menni, mint a jövő évi költségvetésben tervezett intézkedések: Burány Sándor nem támogatta, hogy jövőre 40 ezer forintra emelkedjen a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, hogy a rendvédelmi dolgozók és katonák bére 5, az egészségügyi szakdolgozók bére 8%-kal emelkedjen.

 

A korábbi években pedig nem szavazta meg a pedagógusok, az orvosok és az ápolók béremelését, a szocialista kormányok alatt devizahitel csapdába került adósok hiteleinek forintosítását, és az első házasok 24 hónapon át tartó havi ötezer forintos támogatását sem. De a személyi jövedelemadó sem csökkent volna 15, vagy a sertéshús áfája 5%-ra, ha Burány Sándoron múlt volna.

 

Bár azok után ezek nem is feltétlenül érnek meglepetésként minket, amiket az elmúlt években Kispesten tapasztaltunk tőle (szinte semmit): közel teljesen ugyanazokkal az ígéretekkel futott neki a 2018-as, mint a 2014-es kampánynak. Ez pedig elég sokat elárul a teljesítményéről…

 

Tehát szép dolog fényképeken pózolni, a közösségi oldalon kedves mondatokat írni – ezt lehet Gajda Pétertől tanulta? –, de tegye fel magának a kérdést mindenki: mennyire lehet komolyan venni Burány Sándor emberek iránti elkötelezettségét?

 

Főkép: Origo.hu

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.