2019. augusztus 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Minden kiemelt területre több forrás jut jövőre

Főoldal>Közélet>Minden kiemelt területre több forrás jut jövőre
 
Írta: Szerk.
2018. július 25. 09:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több forrást biztosít a kormány jövőre a családtámogatásra, az otthonteremtésre, az egészségügyre és az oktatásra is, mint idén – derült ki a nemrég elfogadott jövő évi költségvetésből. Mindeközben további adócsökkentésekre és béremelésekre is lehet számítani.

Az Országgyűlés 128 igen mellett 56 nem szavazattal, 69,6%-os többséggel elfogadta Magyarország 2019-es költségvetését, amelynek célja, hogy megőrizze hazánk biztonságát, fenntartsa a gazdasági növekedést, támogassa a családokat és vállalkozásokat, valamint, hogy előmozdítsa a teljes foglalkoztatás elérését.

 

A magyar gazdaság további növekedésének alapjai stabilak, így összességében jók a kilátások – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hozzátette: másfélszeresére emelkedik a tartalékok összege, mert láthatóak egy esetlegesen bekövetkező válság jelei is.

 

Több forrás a kiemelt területeknek

A családtámogatásra fordított pluszkiadások – már adókedvezményekkel együtt – elérik a 2000 milliárd forintot, de több, 242 milliárd forint jut az otthonteremtési programra is.

 

Emellett az egészségügy és az oktatás is több, 505, illetve 606 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre, míg a közbiztonság megerősítésére és a honvédelemre 156, az önkormányzatokra pedig mintegy 200 milliárd forinttal többet fordít a kormány.

 

Alacsony adók, emelkedő fizetések

Jövőre is marad az Európában egyik legalacsonyabb, 15%-os személyi jövedelemadó és a 9%-os társasági adó. Eközben – a gazdaságban több mint 130 milliárd forintot hagyva – 19,5%-ról 17,5%-ra mérséklődik a szociális hozzájárulási adó, és csökkennek a munkaadói adók, ami mozgásteret biztosít a béremelések folytatásához. A költségvetésből kiderül, hogy a piaci szféra mellett a rendvédelmi dolgozók és az ápolók is újabb béremelésre számíthatnak.

 

Komolytalan és felelőtlen ellenzék

Hiába a számok, úgy tűnik, hogy az ellenzék nem tanulmányozta őket, ugyanis rendre azt állították, hogy mind az egészségügyre, az oktatásra, vagy a határvédelemre kevesebb forrás jut jövőre, mint idén. De volt olyan szocialista képviselő, aki az általa benyújtott módosító indítvány szavazásán meg sem jelent, közben az MSZP vezérkarából többen már szabadságon voltak, még a költségvetésről való szavazást megelőzően is. A Jobbik pedig egy olyan település részére kért támogatást, amely a valóságban nem, csak egy TV-sorozatban létezik.

 

Az ellenzék által benyújtott módosító javaslatok túlnyomó többsége, egészen pontosan 810, az ország biztonsága érdekében képzett tartalékok megszüntetésére, illetve jelentős csökkentésére irányult.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.