2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Módosul az avarégetés rendje

Főoldal>Közérdekű>Módosul az avarégetés rendje
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 13. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Módosul a fővárosban, így kerületünkben is az avarégetés rendje, mostantól elsősorban a zöldhulladék komposztálása lesz a cél.

A Fővárosi Közgyűlés erről szóló rendelete értelmében ezentúl a kerti hulladékot és avart elsősorban komposztálni kell. Ha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges, akkor a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. logójával ellátott „Kerti zöldhulladék” feliratú műanyag zsákokban kell kirakni a lombot, fa- és bokor-nyesedéket, valamint a nyírt füvet és gyomot. A zsákokat a kukák mellé kell tenni egy nappal a szállítás előtt, azokat szerdánként viszi el az FKF Zrt.

Az elszállítást végző célgépek kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott, illetve „Kerti zöldhulladék” feliratú műanyag zsákokban kikészített hulladékot gyűjtik be. Zöldhulladék gyűjtő zsákokat lakossági hulladékgyűjtő udvarokban lehet beszerezni, valamint egyes MOL töltőállomásokon.

Innentől kezdve az avart elégetni csak az adott évben március 8. és április 30. valamint október 1. és november 30. között, ünnepnapok kivételével hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet. Az égetés az év minden napján tilos a közterületeken, az egészségügyi, szociális, gyermek, ifjúsági, nevelési, és oktatási intézmények, nyitott sportlétesítmények, szabadidőközpontok és egyházi intézmények 100 méteres körzetében azok működésének időtartama alatt. Aki a szabályozást megszegi, maximum 30 ezer forintos bírsággal sújtható.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.