2020. augusztus 08., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

MSZP-s képviselő a vagyonkezelő élén

Főoldal>Közélet>MSZP-s képviselő a vagyonkezelő élén
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 12:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Párttársukat választották meg a baloldali képviselők az önkormányzati vagyonkezelő igazgatójává. Gajda Péter szocialista polgármester etikusnak tartja, hogy az képviselőtársa több tisztségében is nagyobb összegű közpénz kifizetéséről dönthet.

Mint ismeretes, az önkormányzati választás után a baloldali többség jelentős jutalom mellett menesztette a vagyonkezelő (VAMÜSZ) korábbi vezetőjét, így a gazdasági vezető látja el az igazgatói feladatokat, aki történetesen egy MSZP-s önkormányzati képviselő is egyben, Kránitz Krisztián. Információink szerint a VAMÜSZ jelenleg hatályos szervezeti és működési szabályzatában ráadásul nem is létezik olyan tisztség, hogy gazdasági vezető. Az igazgatói pozícióra év végén pályázatot írtak ki, amit most eredménytelenné nyilvánítottak, holott minden jelentkező érvényes ajánlatot adott be; ezt a jogszabályi háttér megváltozásával indokolják.

 

Gajda Péter polgármester szerint etikus, hogy párttársa különböző minőségeiben rengeteg közpénz kifizetéséről dönthet, és lényegében önmagát ellenőrzi

.

A baloldali képviselők január végén megerősítették párttársukat a fontos önkormányzati intézmény vezetői pozíciójában. Kránitz egyébként a közbeszerzésekért felelős bizottság elnöki tisztségét is betölti, emellett épp a legnagyobb kerületi beruházásokat bonyolító Kispest Kft. felügyelő bizottságának tagja, és információink szerint polgárőr is. Mindezt, hogy az MSZP-s képviselő dönt a források elosztásáról, majd kiírja a közbeszerzést és a VAMÜSZ élén adott esetben végre is hajthatja a feladatot, etikusnak tartja Gajda Péter MSZP-s polgármester. A kerületi Fidesz-KDNP szerint jelentősen rontja az átláthatóságot, hogy az MSZP-s képviselő a különböző pozícióiban gyakorlatilag önmagát felügyeli, ellenőrzi.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.