2024. március 03., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Műtéti sterilizálót kaptak az Illatos úti állatok

Főoldal>Közérdekű>Műtéti sterilizálót kaptak az Illatos úti állatok
 
Írta: Szerk.
2021. február 06. 10:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb adományukat adta át a DOKTA- Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány az Illatos úti ebtelepnek. Az állatorvosok kérésére műtéti sterilizálót vásároltak most a telepnek, a következő eszköz egy fogászati berendezés lesz.

Műtéti sterilizálót adományozott a DOKTA - oktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány az Illatos úti ebrendészeti telepnek. Néhány hete szintén a vezető állatorvossal egyeztetve infúziós pumpát, vérnyomásmérőt és műtőlámpát adományoztak a telepnek, hogy magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhessenek a Budapest közterületeiről bekerült gazdátlan állatok. Mindez abból az három millió forintos adománykeretből, amelyet az ebrendészeti telep fél évig nem akart elfogadni.

 

 

- Az állatorvosok kérésére műtéti sterilizálót vásároltunk most a telepnek, a következő eszköz egy fogászati berendezés lesz. Fontosnak tartjuk, hogy a gyepmesteri telepek is az állatjóléti szempontok szem előtt tartásával működjenek – mondta el Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja, aki hozzátette: az elmúlt években gyógytápok, állatgyógyszerek, tesztek és egyéb eszközök mellett számtalan orvosi műszert. Többek között hematológiai laborautomatát, ultrahangot, vér- és vizeletcentrifugát, műtéti őrző monitort, műtőasztalt, nyeregszéket, műtőlámpát, infúziós állványokat és pumpákat, altatógépet, refraktométert, vérnyomásmérőt és kézi műszereket is adományoztak a telepnek.

 

- Fontosnak tartjuk, hogy a gyepmesteri telepek is az állatjóléti szempontok szem előtt tartásával működjenek – jelentette ki Dódity. A DOKTA célja, mint eddig is és mindig, hogy a bent lévő állatok mielőbb gazdához kerüljenek. Ezért mindenkit arra kérnek: ha kutyát vagy cicát szeretnének, gyepmesteri telepről vagy állatmenhelyről válasszanak!

 

 

 

 

Sajnos az alapítvány adományát a korábbi évektől eltérően, rendhagyó módon nem kívánta elfogadni az Ebtelep vezetése, mi több: szerződést bontottak azzal a céllal létrejött alapítvánnyal, amely az Illatos úti állatokat kívánta támogatni. Mint ismert: tavaly nyáron indokolás nélkül bontotta fel az együttműködési megállapodást a DOKTA – Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvánnyal a Gyurcsány Ferenc egykori testőre, Handl Tamás által vezetett Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Végül Dódity Gabriella fél évig tartó küzdelmének köszönhetően végül sikerült az állatok érdekében elfogadtatni az új vezetéssel a DOKTA több millió forint értékű adományát.

 

fotó:facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.