2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Napsugaras hétvége

Főoldal>Kultúra>Napsugaras hétvége
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 07. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három napig vendégeskedett Kispesten a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola lánykórusa, a Napsugár kórus. A Erkel Ferenc Általános Iskola meghívására érkezett 50 diák itt tartózkodása alatt megtekintette a Parlamentet, hajókázott a Dunán és a gyerekek az erkelesekkel közösen koncertet is adtak a Városházán.

 

Tartalmas hétvégét töltött Budapesten a Nyíregyházi Napsugár Kórus. A diákok az Erkel Ferenc Általános Iskola meghívására érkeztek a kerületbe. A két iskola közötti testvérkapcsolat eredményeképpen tavaly az erkeles kórus látogatott el Nyíregyházára, s a viszontlátogatásra ezen a hétvégén került sor. A diákokat kispesti családoknál szállásolták el, és igazán tartalmas programot állítottak össze számukra. Pénteken az érkezés után az Erkel iskola diákjai bemutatták iskolájukat, énektermüket, és estére egy kis magyar táncházzal is kedveskedtek a vendégeknek. Szombaton Tarnai Richárd országgyűlési képviselőnek köszönhetően a gyerekek a parlamentbe is ellátogathattak, ahol olyan helyekre is eljutottak, ahová csak kevesen, többek között megnézhették a Vadász-termet, és az erkélyről a budai panorámát is megcsodálhatták.

 

A délután folyamán került sor a városházi koncertre. Felemelő élmény volt hallgatni a két iskola kórusát, akik telt ház előtt, korukat meghazudtoló profizmussal adták elő a darabokat. A koncert folyamán Szőke Rita, a napsugár Kórus karnagya külön köszönetét fejezte ki a széksorok között ülő Tarnai Richárdnak a felejthetetlen élményért, melyet a diákok a Parlamentben szerezhettek. Tarnai Richárd, aki családjával maga is két diákot látott vendégül otthonában, lapunknak elmondta: Ez a kapcsolat nem csak arra jó, hogy a két iskola megismerheti egymás szakmai munkáját, legalább ennyire fontos az is, hogy a diákok között szoros barátságok is kötődtek.

 

Vasárnap egy kis dunai hajókázással zárult a program, s délután a nyíregyházi diákok fáradtan, de élményekben gazdagodva indulhattak haza otthonukba. A két iskola kapcsolata természetesen nem ér itt véget, a kórusok a jövőben is szeretnének közös koncerten szerepelni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.