2024. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c3a78602f0eb.jpg]

Ne etessük a vízimadarakat!

Főoldal>Közérdekű>Ne etessük a vízimadarakat!
 
Írta: Szerk.
2022. június 20. 12:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A vízimadarak etetése nemcsak hogy felesleges, hanem egyenesen káros is, hiszen tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ráadásul a patkányokat is vonzza.

Sehol és semmivel ne etessük a vízimadarakat – hívja fel elsősorban a nyaralók, strandolók, víz mellett sétálók és kirándulók figyelmét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Hangsúlyozták, a nyári időszakban a vízimadarak korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért etetésük felesleges, mindemellett rendkívül káros is: tömegesen betegítheti meg az állatokat, éppen ezért a hatóságok és természetvédelmi szervezetek világszerte küzdenek ellene.

 

„A hosszú ideje tart, egyoldalú kenyér és egyéb érdektelen táplálék diéta megbetegíti a madarakat, szennyezi a környezetet, rontja a víz minőségét, növeli a vizek szervesanyag-terhelését és az ebből eredő elmocsarasodást” – hívták fel a figyelmet. Közleményük szerint a mesterségesen fenntartott táplálékbőség kikapcsolja a téli túléléshez nélkülözhetetlen vonulási viselkedést, növeli a madarak közötti agressziót és az ebből adódó sérülésveszélyt, miközben önfenntartó életre nem alkalmas területekre is nagy mennyiség vízimadarat vonz.

 

A feleslegesen kiszórt táplálék ráadásul a patkányokat is vonzza, segítve szaporodásukat. Ez idén különösen nagy probléma a fővárosban. Az MME egyebek mellett azt is hangsúlyozta, hogy az etetőhelyek közelében évről évre több madár költhet, így a nyári „kéregetők” száma folyamatosan növekszik.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.