2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem támogatták az oktatási források növelését, mégis kritizálnak

Főoldal>Közélet>Nem támogatták az oktatási források növelését, mégis kritizálnak
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 03. 13:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldali ellenzék nem támogatta a kormány kezdeményezését, hogy jövőre több forrás jusson az oktatási területre: Burány Sándor (Párbeszéd) nemmel, Hiller István (MSZP) nem is szavazott. Ezzel szemben a kormány évről évre többet költ az oktatásra és folyamatosan pótolja a baloldal által 2010-ig kivont pénzeket.

Nem támogatták az oktatási területre szánt források bővítését Kispest baloldali országgyűlési képviselői: az MSZP-ből a Párbeszéd frakcióba átülő Burány Sándor nemmel szavazott, Hiller István (MSZP) pedig távol maradt a szavazástól. Ennek ellenére valamennyi ellenzéki párt az iskolakezdésre időzítette a kormány oktatáspolitikájának kritizálását.

 

Azok beszélnek most az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és elvettek a pedagógusoktól egy havi bért – reagált közleményben a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt emlékeztetett, hogy a 2019-es költségvetés 606 milliárddal többet biztosít az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott büdzsé. Eközben országszerte megújulnak az iskolák, közel 150 településen építenek tantermet, tornatermet, vagy tanuszodát, további több mint félezer iskolában felújítások, nyelvi és informatikai fejlesztések zajlanak.

 

A Fidesz 2010 óta pótolja az oktatásból kivont pénzeket – áll a közleményben –, ami az oktatásban dolgozók fizetését is érintette: a pedagógusok bére 2013 és 2017 között átlagosan 50%-kal emelkedett, és soha annyi gyermek nem jutott még ingyenes étkeztetéshez és ingyenes tankönyvhöz, mint ma.

 

Főkép: Facebook.com, YouTube.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.