2020. április 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nincs megállás: újra indul a KultúrCafé

Főoldal>Kultúra>Nincs megállás: újra indul a KultúrCafé
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 04. 12:48
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A nyári szünet után szeptemberben ismét elkezdődött az Üllői úti Szabó Ervin könyvtár egyik legsikeresebb rendezvénye, a Könyvtári KultúrCafé.

Immár negyedik éve minden hónap egyik szombat délutánján a kispesti könyvtár kávéházzá változik néhány órára. Akik már részt vettek egy-egy ilyen délutánon, azok tudják, hogy a Könyvtári KultúrCafé mindig igen jó hangulatban telik.  Volt már Párizsi Kávéház, melyet Weszely Ernő harmonikajátéka tett emlékezetessé. Hallhattak az érdeklődők részleteket Párizsban járt magyar írók verseiből és visszaemlékezéseiből, képzeletbeli utazást tehettek Ady Párizsában és bepillanthattak - az írók, művészek, festők és népszerű mulatók negyede – a korabeli Montmartre világába. Sudár Balázs az MTA Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa a török hódoltság idejéről mesélt, a dervisek táncáról, a török kávéról, s hajdanvolt háremekről. A rövid összefoglalóból is kitűnik, hogy remek programokat vonultatott fel a Könyvtári KultúrCafé az elmúlt négy évben, és ez idén sem lesz másképp. A könyvtár munkatársai és az előadók is szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik egy felejthetetlen délutánra, színvonalas programra, jó társaságra vágynak.

 

Október 6-án Török András újságíró, kulturális menedzser, Budapest tárgyú cikkek és könyvek szerzője invitálja egy rendhagyó, képzeletbeli városnézésre hallgatóit, Simplicissimus Budapestje: Egy útikönyvíró titkai címmel.

A november 17-i program címe: Felesleges karmester. Vendégek: Magyaróvári Viktor, a világ legmélyebb hangú basszusa, Dinya Dávid – a „felesleges karmester”, valamint a DIVISI Kamarazenekar.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.