2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Növelni kell a kispestiek biztonságérzetét

Főoldal>Közélet>Növelni kell a kispestiek biztonságérzetét
 
Írta: Szerk.
2015. február 12. 11:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megszűnt az önkormányzat szerződése a térfigyelő-kamerák karbantartását végző céggel, új karbantartóról viszont nincs információ, erről a képviselő-testüket sem tárgyalt. Mindeközben a kamerák nagy részének műszaki állapota nem megfelelő, és sok más kerülethez képest a kispesti kamerák száma is elenyésző. Dódity Gabriella képviselő előterjesztésében a rendszer felülvizsgálatát és korszerűsítését, valamint bővítését szorgalmazza. A lakásbetörések, az autólopások számának csökkentése, valamint a lopott gépjárművek és az engedély nélkül behajtó teherautók kiszűrése lehet a cél- tudtuk meg Dódity Gabriella weboldaláról.

A kispesti térfigyelő-rendszer mára igencsak korszerűtlenné vált, szaporodnak a meghibásodások, miközben megszűnt kamerákat karbantartó cég szerződése is az önkormányzattal. A Fidesz-KDNP a kispestiek biztonsága érdekében a rendszer felülvizsgálatát sürgeti.

 

Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője előterjesztésében javasolja, hogy önkormányzati munkacsoport végezze el a térfigyelő-rendszer felülvizsgálatát, és készítsen átfogó fejlesztési ütemtervet.

 

– A kispesti térfigyelő kamerarendszer mind a kamerák számában, mind azok műszaki állapotában messze elmarad Budapest többi városrészeinek rendszereitől. Sajnálatos ez azért, mert köztudott, hogy térfigyelő kamerákkal növelni lehetne Kispest közbiztonságát. Vissza kell szorítani a lakásbetöréseket, az autólopásokat, és a jól átgondolt rendszer alkalmas az utcai támadások, rablások csökkentésére is. A kispestiek biztonságérzetének növelése érdekében az önkormányzat középtávú célja kell, hogy legyen a meglévő rendszer felülvizsgálata, korszerűsítése, és a kamerák számának bővítése is – mondta Dódity Gabriella. A kerület fejlesztéspolitikai tanácsnoka ezért előterjesztést készített a rendszer felülvizsgálatáról, korszerűsítéséről, hatékony működtetéséről, valamint hosszú távú fejlesztési- és bővítési terv kidolgozásáról. Emellett fontosnak tartja, hogy ahol szükséges, rendszámfelismerővel is bővüljön a rendszer, amelyet össze lehet kötni az online teherautó behajtási engedélyek rendszerével is; így kiszűrhetőek az engedély nélkül közlekedő nehézgépjárművek is. Ehhez közbiztonsági munkacsoport felállítását javasolja, amelyben az önkormányzat közbiztonsági- és fejlesztéspolitikai tanácsnokai, két önkormányzati képviselő, illetve a kispesti Rendőrkapitány és a Kispesti Rendészeti Központ vezetője vennének részt, természetesen külön díjazás nélkül. Javaslata szerint a munkacsoport által elvégzett felülvizsgálat eredményeit és az átfogó fejlesztési ütemtervet pedig a képviselő testület tárgyalná majd. A kispesti Fidesz-KDNP arra is választ vár, hogy jelenleg ki és milyen szerződéssel, mennyi összegért végzi a térfigyelő kamerák karbantartását, új vállalkozó bevonásáról ugyanis nem döntött a képviselő-testület.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.