2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyári hangok, színek és arcok a Wekerlei Kultúrházban

Főoldal>Kölyök>Nyári hangok, színek és arcok a Wekerlei Kultúrházban
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. július 28. 09:55
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az idei évben is nagy sikerrel zajlanak a tematikus nyári táborok a Wekerlei Kultúrház Petur utca 7. szám alatti épületében.

Az idei táborévadot a már több éves hagyományra visszatekintő divattervező táborral indította az intézmény, melynek végén divatbemutatóztak a gyerekek. Ezt a nagy érdeklődéssel övezett, izgalmas egyiptomi tábor követte, ahol a résztvevők játékos formában sajátítottak el kultúrtörténeti, építészeti, művészeti ismereteket.

A játékos angol táboron könnyedén fejleszthették a nyelvtudásukat, a Babos-bábos táboron résztvevők megismerkedtek bábmozgatási technikákkal, sok szép bábot készítettek, és még egy bábstúdióba is ellátogattak. A Gölöncsér-fazekas tábor alatt a szorgos kis kezek korongoztak, nemezeltek és számos iparművészeti, népművészeti alkotást készítettek.

 

A Wekerlei Kultúrház július 23. és augusztus 4. közti nyári szünetét követően, augusztus 6-án Színjátszó táborral folytatódik az idei évad, melyet a Madarásztábor követ, ahol szakemberek vezetésével, játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a madárvilággal, és még madárgyűrűzésen is segédkezhetnek. Erre a két táborra még korlátozott számban vannak férőhelyek.

Augusztus 21-től egy négynapos elsősegély táborral várják a szervezők a nagyobbakat. A 13-19 éveseknek szóló táboron a résztvevők elsajátíthatják az elsősegély-nyújtási alapelveket. A táborra a jelentkezés jelenleg is zajlik.

A 2012-es év utolsó tábora a Tánc és kézműves tábor, melyre a jelentkezés már lezárult. A több éve, már hagyományosan megrendezésre kerülő tábor alatt a részvevők elsajátíthatják a társas és színpadi tánc alapjait. A délutáni kézműves foglalkozásokon hasznos és ötletes tárgyak elkészítésével fejleszthetik kreativitásukat.

 

A táborok népszerűségéhez az izgalmas tematika és a szervezők, táborvezetők szakértelme mellett hozzájárul a szépen felújított, korszerű épületet körülölelő parkszerű kert is. Az intézmény az idei évben is több mint150 gyereknek tette színesebbé és tartalmasabbá a nyári szünet időszakát tematikus táborainak segítségével.

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár részletes programjai megtalálhatóak az intézmény honlapján: www.wekerleikulturhaz.kispest.hu, valamit az augusztus közepén megjelenő műsorfüzetében.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.