2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Önkormányzati telkek nyomában

Főoldal>Közérdekű>Önkormányzati telkek nyomában
 
Írta: Szerk.
2024. április 30. 17:19
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Letartóztatták a kispesti vagyongazdálkodási iroda volt vezetőjét, Gajda Péter korábbi kabinetvezetőjét, a kispesti baloldal kampányfőnökét egy másik kerületben. Emlékezetes, ő az, aki két évvel ezelőtt arról beszélt egy kiszivárgott hangfelvételen, hogyan lehet egykori önkormányzati telken épülő társasházakból lakásokat bizonyos személyeknek „kikanyarintani”. Megnéztük, hány korábbi önkormányzati telken épült társasház Kispesten anélkül, hogy ezzel az összeállítással bármiféle kapcsolatot is sugallanánk az események és állítások között.

Rokoni, haveri szálak

 

A Kossuth Lajos utcában, a mentőállomással szemben lévő egykori önkormányzati ingatlant is eladta az önkormányzat, az itt épült társasház érdekessége, hogy ebben lakott a kispesti botrányos hangfelvételeken Mr. Negyven Százalékként emlegetett kispesti vagyonfelelős az édesanyja nevén lévő lakásban. De eladták a Benczúr utca–Kiss János altábornagy utca sarkán lévő zöldterületet (képünkön), ahol korábban elavult kis focipálya volt. Ott a nyilvánosan elérhető szerződések és a közösségi oldalon fellelhető fotók alapján Gajda Péter polgármester barátai építettek társasházat. Szintén ez a kör vásárolta meg a Városházával szemben, az Árpád utca 8. szám alatt lévő romos családi házat. Ez az az épület, amely előtt lévő kis téren a hírek szerint szintén társasház épül majd.

 

Furcsa csere-bere

 

Érdekes ügylet végeredményeként épült meg a Nótafa melletti társasház is az Ady Endre úton. Az egykori önkormányzati telket az önkormányzat húszmillióért elcserélte a Határ úton egy kisebb területért cserébe, mondván, így majd megújulhat az 50-es villamos végállomása is. Ez a rész pont ugyanolyan lepukkant, mint volt, az egykori önkormányzati ingatlan azonban két tulajdonosváltást követően magánkézbe került. Nem meglepő, kikhez. A Mr. Negyven Százalék haveri köréhez, a Százszorszép Óvoda botrányos felújítását is végző vállalkozó családjához, hogy ott lakásokat építsenek. A csereügyletben érintett másik önkormányzati telek a Vas Gereben utcában volt. Az itt 13 millió forint értékben elcserélt telket pár hónappal később 39 millió forintért hirdette meg eladásra az új tulajdonos az interneten.

 

Egy rész megmenekült

 

Emlékezetes a Kertvárosban, a Futball Akadémia mögötti terület is, amelyet potom 18 millió forintért értékesített az önkormányzat, nem másnak, mint a Mr. Negyven Százalékként emlegetett korábbi vagyonkezelő igazgató ügyvédjének. A rekreációs terület nem sokkal később a szabályok megváltoztatásával építési telekké vált, így többszörösét érte. Valószínűleg ide is társasház épült volna, de amikor a furcsa ügylet napvilágra került, az ügyvéd „meggondolta magát”, mégsem kellett neki az ingatlan, így az adás-vételt „visszacsinálták”.

 

Olcsó telken családi ház

 

Folytatván a sort: az önkormányzat építéshatósági irodájának vezetője az anyósán keresztül megszerzett 2,5 millió forintért egy önkormányzati telket a Bem utcában, amelyre nem lehetett építeni. Nem sokkal később az önkormányzat megváltoztatta az építési szabályokat, így az ingatlanon mindjárt fel lehetett húzni egy szép családi házat, amely így már több tízmillió forintot ér. Emlékezetes, az az irodavezető jutott így ingatlanhoz, aki a lakótelepen lévő Zrínyi utcai társasház építési engedélyének kiadását is intézte.

 

Sportcsarnok helyett társasház

 

Bizonyára sokan emlékeznek a KÖKI-n lévő önkormányzati telek történetére is. Ezt még 2006-ban adta el az önkormányzat azzal a céllal, hogy ott a beruházó egy sportcsarnokot épít. Az sehol, társasház azonban épül rajta gőzerővel. Nem mások építik, mint azok, akik a Lehel utca elején lévő hatalmas komplexumot is felhúzták, szintén az önkormányzattól megvásárolt, egymás melletti telkeken.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.