2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Orbán Viktor: Nagy harc lesz vasárnap, senki ne maradjon otthon! Két X a FIDESZ-re!

Főoldal>Közélet>Orbán Viktor: Nagy harc lesz vasárnap, senki ne maradjon otthon! Két X a FIDESZ-re!
 
Írta: Szerk.
2018. április 06. 11:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Exkluzív interjút adott a Ripostnak Orbán Viktor miniszterelnök, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy mit gondol a kampányról, mire számít vasárnap és azt is elárulta, hogy mi a jövőheti programja.

– Mintha nem is egy kampány lenne ez az egész, inkább, mint amikor az ember meglátogatja az ismerőseit, a barátait…
– Nem tudom, hogy a többi miniszterelnök-jelöltnek, pártelnöknek mik az élményei, de nekem ez a politizálás legszebb része. Annyi szeretettel, biztatással találkozik az ember, hogy abból évekre feltöltődhet. Akik eljönnek, szemmel láthatóan azért jönnek, hogy végre személyesen is találkozhassunk. Mint régi ismerősök, akik, ha nem is találkoztak még soha, de pontosan tudják egymásról a lényeget. Egy nyelvet beszélnek és ugyanazok a dolgok fontosak számukra az életben. Egymás megértése, ez a lényeg. Politikusként is mindig igyekeztem úgy beszélni bárkivel, mint a hétköznapokban. Az érthetetlen nyelvet használó politikusokkal nem tudnak mit kezdeni az emberek. Ilyen nyelvet beszélni tiszteletlenség az emberekkel szemben. Régen látott ismerősként jó megérkezni valahova és úgy elkezdeni a beszélgetést, mintha csak folytatnánk egy korábbi témát… Ezért nekem soha nem tehertétel az országjárás. A vidám kampányokat szeretem, amikor sok emberrel találkozhatok.

– Már-már külön sport lett a közös fényképezésből, egy-egy rendezvényen több száz ember akar közös fotót. Szelfizni akarnak a vendéglőben, odajönnek a szomszéd asztaltól, és persze a pincér, de még a szakács néni is kijön a konyhából… Soha senkit nem utasít vissza? És mintha minden fotón szívből mosolyogna…
– Miért utasítanék vissza bárkit is? Örülök, ha megtisztelhetem őket. Jólesik ott állni mellettük, mintha egy iskolába jártunk volna, mintha szomszédok lennénk. Szerintem ez annak a bizonyítéka, hogy egyívásúak vagyunk.De biztos annak a megbecsülése is, hogy a Nagy Imre-temetésen elmondott beszédtől, 89-től mostanáig mindig kiálltunk Magyarország függetlensége és szuverenitása mellett. Úgy, ahogy minden normálisan gondolkodó magyar. Én ezt látom visszaköszönni minden közös képben, minden egyes találkozásban. Ettől érezzük úgy, hogy régi jó ismerősök vagyunk.

– Nemhogy nem unja ezt sok ezer közös fotót, de mintha még jobban is csillogna a szeme…
– Kettőn áll a vásár, nekem is jólesik, ha odaállnak mellém… És igen is büszke vagyok rá, hogy hozzám csak úgy oda lehet lépni, senkit nem taszigálnak el testőrök… Azért ilyen ritkán volt a magyar történelemben. És tényleg jólesik hallani, amikor odamondják, hajrá, csak így tovább, keményen, ne adja fel! Meg hogy mostanában jó érzés megint magyarnak lenni.

– Ennyire fontos a biztatás a mindig magabiztosnak tűnő Orbán Viktornak?
– Emberből vagyok én is, mit tagadjam. Ráadásul a politikusok zöme hajlamos elfelejteni, hogy mit sem ér a sok okosság, ha az emberek nem vesznek bennünket a vállukra. E nélkül nem lehetünk sikeresek, mit sem ér az egész. Ők emelnek maguk fölé, ha jól csináljuk a dolgunkat, és ők tesznek le, ha nem…

– No és mit súg Orbán Viktor szíve vasárnapra?
– Nagy harc lesz, kemény meccs, küzdünk az utolsó percig. És remélem, senkin nem lesz úrrá egy rossz magyar tulajdonság. A mi fajtánk, ha úgy érzi, hogy egy munkát nélküle is elvégeznek, akkor nem mozdul meg. Ha elhisszük, hogy rendben lesz ez nélkülünk is, majd mások elmennek szavazni helyettünk, akkor nagy baj lehet, csúnya meglepetés érhet bennünket. A kényelmeskedéssel éppen azt veszíthetjük el, amit annyira szeretnénk megőrizni. De ha ezen úrrá leszünk, ha a kényelmességünket le tudjuk gyűrni, akkor szép győzelem lesz. Komoly és nagy győzelem. Olyan, amit egész Európa megemleget. Olyan győzelem, ami biztatást ad egész Európában azoknak, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Senki ne felejtse, két X a FIDESZ-re!

– Mi van beírva a miniszterelnök naptárába a jövő hétre? Szabad ezt tudni?
– Persze. Egy hosszú hétvége a feleségemmel. Csak ketten. Az embernek a kampányidőszakban az élete párjára jut a legkevesebb ideje, ezt pedig a legsürgősebben jóvá kell tenni. Négy éve is a választások után utaztunk el pár napra. Most is csak ketten megyünk.

 

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A teljes interjút IDE kattintva elolvashatják a Ripost oldalán!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.