2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Óvatosan a napon!

Főoldal>Közélet>Óvatosan a napon!
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. június 19. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Itt van a nyár, egyre több időt töltünk a napon. Cikkünkben a napozás legfontosabb tudnivalót gyűjtöttük össze. Ebben dr. Bihari Ágnes, a Kispesti Egészségügyi Intézet bőrgyógyász főorvosa volt segítségünkre.

A napfény elengedhetetlen az élethez, javítja kedélyállapotunkat, segíti napi ritmusunk kialakulását. Lehetővé teszi bőrünkben a D-vitamin előállítását, ami elengedhetetlen a kálcium csontokba való beépüléséhez. Ehhez elég akár egy 5-10 perces utcai séta is. Pozitívumai mellett azonban, ha nem vigyázunk számos káros hatása is lehet a szervezetünkre. Többek között leégést, azaz bőrgyulladást okozhat, ami növeli a bőrrák kialakulását, gyorsítja a bőr öregedését. Fokozott kockázatot jelent a leégés gyermekkorban, felnőtt korban pedig a szolárium használta. Védjük magunkat és családunkat a káros hatások ellen! Bőrünk természetes védekező képességgel rendelkezik a napsugárzással szemben, de a káros hatások elkerülése érdekében ajánlott mindenkinek valamilyen fényvédő készítményt használni. A készítmények felhelyezése mindenképpen a napon tartózkodás előtt fél órával történjen meg, hiszen ahhoz, hogy kifejtse a hatását idő kell.

 

A legfontosabb tanácsok:

 

- egy éves kor alatti gyermeket direkt napfényhatás ne érje. Egy éves kor felett használjanak erős fényvédőkészítményt, és mindig legyen rajtuk trikó és sapka.

 

- 11 és 15 óra között kerüljük a napon tartózkodást, de előtte és utána se legyünk a napon fél-egy óránál többet.

 

- autóban és felhős időben is védekezzünk az erős UV sugárzás ellen.

 

- bármit kenünk is a bőrünkre, textíliával is feltétlenül védekezzünk. A fényvédő készítmények használata nem helyettesíti a napozáshoz szükséges óvintézkedéseket. Legyünk óvatosak!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.